{ "title": "Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Antep-Usulu-Zeytinyagli-Kuru-Dolma-43.jpg", "date": "19.01.2024 02:12:49", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmaktadır. Antep sofrası denilince genellikle herkesin aklına kuru dolma ve içli köfte gelir. Ama saymaya başlasak Antep mutfağının çok fazla özgün yemeği bulunmaktadır. Bu özgün yemekler içerisinde ise Antep usulü kuru dolmanın ayrı bir yeri bulunmaktadır. Aslında Antep yemekleri genellikle salçalı ve etli olarak yapılır. Fakat kuru dolmayı hem zeytinyağlı hem de etli olarak yapmak mümkündür. Antep usulü kuru dolma daha çok biber kurusu ile patlıcan kurusundan yapılmaktadır. Ancak tercih ederseniz yanına kuru kabak da doldurmanız mümkündür. Pişme süreleri birbirine yakın olduğu için aynı tencere içerisinde çok rahat pişirebilirsiniz. Sizlerle paylaşmak istediğim bu tarifte et yerine zeytinyağı kullanıldığından etle yapılan kuru dolmaya göre daha hafif bir tarif olacaktır. Umarım bu tarif sayesinde muhteşem sofralar hazırlayabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.