{ "title": "Arap Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/arap-dolmasi.jpg", "date": "21.01.2024 14:33:49", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Arap dolması, adıyla sizlere biraz yabancı gelse de aslında bu hemen her evde yapılan bir dolma türüdür. Bildiğiniz kurutulmuş patlıcanla yapılan bir dolmadır. Ancak en önemli özelliği dolmanın bildiğimiz kıyma ile değil, satır kıyması denilen etin ince ince doğranması ile elde edilen kıyma ile yapılmasıdır. Satır kıyması ülkemizde genellikle Güneydoğu mutfağında yaygındır. Satır denilen keskin bir bıçakla etin kıymadan az irice şekilde kıyılmasıyla elde edilir. Etin fazla ezilmemiş olması nedeniyle kıymadan daha lezzetli oluyor. Bunu evde kendiniz yapamasanız bile, kasaplara yaptırabilirsiniz. Ayrıca Arap dolması ekşili bir dolmadır. Tadını beğeneceğinizi umuyoruz. Bu lezzetli dolmayı hep birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.