{ "title": "Bakla Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/bakla-dolmasi.jpg", "date": "20.01.2024 13:20:20", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Bakla Dolması, Lezzetli oluşu ve kolay yapımıyla birçok kişi tarafından tercih edilen bakla dolması diğer dolma çeşitlerine göre yapımı daha kolaydır. Bakla dolmasının yapılışı şu şekildedir;

Bakla Dolması malzemeleri
Dolma üstü sosu için
Bakla Dolması Nasıl Yapılır?

Bakla dolması için öncelikle kuru baklaları bir gün önceden ıslatın ve ertesi gün kabuklarını soyup doğrayın. Baklaları çok ince olmayacak şekilde doğrayın. Baklaları doğradıktan sonra kemikleri orta boy tencerenin dibine dizin. Daha sonra iç harcını hazırlamaya başlayın. İç harcı için derin bir kabın içine bulguru, soğanı, baharatlarını ve yağını koyarak karıştırın. Hazırladığınız iç harcı yaprağa sarın ve tencereye dizdiğiniz kemiklerin üzerine dizin. Bütün yapraklara aynı işlemi uyguladıktan sonra dolmaların üzerine sıcak su ilave ederek kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Bakla dolması pişmeye yakın ayrı bir tavanın içine sıvı yağı koyun ve yağ ısınınca soğanlarını ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince salçasını da ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız sosu dolmaların üzerine yayın ve pişirmeye devam edin. Bir süre daha pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }