{ "title": "Balkabağı Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Balkabagi-Dolmasi-37.jpg", "date": "19.01.2024 13:54:26", "author": "Zuleyha tonbul", "article": [ { "article": "Balkabağı Dolması, Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan balkabağı lezzetli tarifler ile sofralarımızı süslemektedir. Lezzetinin yanı sıra da faydaları saymakla bitmez. İçeriğinde nişasta, magnezyum, beta karoten, A, B, C vitaminleri, çeşitli aminoasitler, yağ, demir, çinko, magnezyum gibi vücudumuz için oldukça yararlı maddeler bulunmaktadır. Bol miktarda lif içermesinden dolayı özellikle diyet yapanlar için oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Uzun süre tokluk hissi verir. Yüksek miktarda antioksidan içerir. Vücutta oluşan iltihapların iyileşmesini sağlar. Cilt içinde çok faydalı olan balkabağı dolması tarifi şu şekildedir.

Balkabağı Dolması Malzemeleri
Balkabağı Dolması Sosu için
Balkabağı Dolması Nasıl Yapılır?

Balkabağı çok sert bir yapıya sahip olduğu için dilimlerken çok dikkat etmek gerekir. Balkabakları ince ince doğranır. Dana kıyma bir kaba koyulur içine bulgur, reyhan ve tuz eklenerek iyice yoğurulur. Yoğurulan bu harç misketten biraz daha büyük olacak şekilde koparılıp şekil verilir. İnce bir şekilde dilimlenmiş olan kabaklar iki sıra halinde tencereye dizilir. Daha sonra üzerine şekil verdiğimiz köfteler atılır. Tencere dolana kadar iki sıra balkabağı üzerine de köfte dizilir. Ayrı bir kapta sos için ayırmış olduğumuz malzemeler üzerine bir çay bardağı su eklenerek iyiye karıştırılır. Tencere ağzına kadar dolduktan sonra sos üzerine ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Balkabağı dolması piştikten sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

Afiyet olsun.

" } ] }