{ "title": "Biber Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/biber-dolmasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 10:31:39", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Biber dolması, Türk mutfağında çok önemli yer tutan yemeklerden biridir. Çok eski zamanlardan beri insanların yaptığı bu yemek türü, ülkemizde tüm yörelerde yapılmaktadır. Genellikle tüm yörelerde yapılışı aynı olan bu yemek oldukça yaygın olarak yapılmasının yanı sıra aynı zamanda insanlar tarafından da çok sevilmektedir. Ülkemizin dışında diğer ülkelerde de yapılan bu yemeğin isimleri birçok ülkede dolma olarak geçer. Biber dolmasının tarihi ise tam olarak bilinmese bile Orta Asya Türklerine kadar uzamaktadır. Bu kadar eski bir tarihe dayanan bu yemek tarihinin eski olması nedeni ile günümüze gelene kadar oldukça geliştirilmiş ve lezzet kazandırılmıştır. Biber dolması biber mevsimi olmasa bile evlerde pişen yemeklerdendir. Çünkü bu yemeği yapmak için gerekli olan biberi insanlar mevsiminde güneşte kuruturlar ve kış aylarında tekrar su ile yumuşatarak biber dolması yapmak için kullanırlar. Bu nedenle sizlerde biber mevsiminde bu biberleri alarak kış aylarında dolma yapmak amacı ile kullanabilirsiniz. Biber dolmasının yapılışı aslında oldukça maharet gerektirmektedir. Bu nedenle birçok insan bu dolmayı yapmaya kalkışmaz bile. Fakat sizler isterseniz tarifimi okuyarak çok kolay bir şekilde biber dolması yapabilirsiniz. Fakat belirtmek isterim ki biber dolması son derece zahmetli ve oldukça fazla malzemeden yapılır. Bu nedenle malzemelerinizi tam olarak hazırlamadan biber dolmasını yapmayın. Aksi durumlarda yapılış sırasında birçok sorun yaşayabilirsiniz. Bu durumun yanı sıra biber dolması yapmak için ayrıca iç harç yapmanız gerekecektir. Buna göre kendinizi ayarlayabilirsiniz.