{ "title": "Bulgurlu Biber Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/bulgurlu-biber-dolmasi.jpg", "date": "19.01.2024 18:32:05", "author": "güner gültekin", "article": [ { "article": "Bulgurlu biber dolması: Geleneksel Türk mutfağının önde gelen yemeklerinden olan dolma, zeytin yağlı, etli, nohutlu ekşili sofraların vazgeçilmez ana yemeklerindendir. Dolma genelde pirinçle yapılmaktadır. Fakat, pirinç yiyemeyen şeker hastaları ya da diyet yapan kişiler dolmayı bulgurlu yaparak hem kalorisini düşürür hem de daha doyurucu hale getirir. Şimdi sizlere bulgurlu biber dolmasının tarifini sunacağım.

Bulgurlu Biber Dolması Malzemeleri: (4 kişilik)
Bulgurlu Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğan ve sarımsaklar yemeklik doğranır. Domatesler güzelce yıkanır kabukları soyularak yemeklik doğranır. Bir taraftan bulgur yıkanır ve süzülür. Zeytinyağı tencereye alınarak soğan ve sarımsak biraz tuz ile kavrulur. Salça eklenerek birkaç dakika daha sotelenir. Ardından domatesler eklenerek ezilinceye kadar kavrulmaya devam edilir. Suyu süzülen bulgur tencereye karabiber, nane ve tuzla birlikte eklenerek 2 dakika daha kavrulur. Ardından sıcak su eklenerek pişirilir.

Biberler yıkanıp kapakları açılır. Hazırlanan harç biberlerin yarısına gelecek şekilde koyulur. Ağzı domates parçaları ile kapanarak tencereye aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir. Üzerine biberleri geçecek şekilde sıcak su eklenir ve yarım saat kırk dakika pişirilir. Sıcak ya da ılık servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }