{ "title": "Bulgurlu Dolma", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Bulgurlu-Dolma-44.jpg", "date": "19.01.2024 14:15:52", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Bulgurlu Dolma, Orta doğuda ve yurdumuzun Güneydoğu ile Güney yemeklerinin de oldukça önemli yer tutan bulgur insanoğlu tarafından bilinmekte olan ilk taneli enfes, besleyici bir lezzettir. İsrailoğulları, Hititler ve Babiller milattan 400 bin sene önce de bulgur kullanılmıştır. Milattan sonra Mısırlılarda bulgur kullanmışlardır. Bulgura, İsrailler DAGAN, Orta doğuda Arı Sah, Romalılar Cerealıs ve taneli yiyecek diye tarif edilmektedir. Bulgur antik çağ döneminde Boulgur, Burghoul ve Burghul ve Balgour diye bilinmekte olsa da günümüz de Türkçe ismi bulgurdur. Özellikle yurdumuzda Kilis yöresine özgü yemek türüdür bulgurlu dolma. Ayrıca bulgur vitamin, demir, lif, magnezyum ve proteince zengindir. Şimdi sizlere bulgurlu dolma için gerekli olan malzemeler ve yapılışından bahsedelim.