{ "title": "Dolma Biber İçi", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Dolma-Biber-Ici-35.jpg", "date": "19.01.2024 10:12:11", "author": "Ayşe Kurtbey", "article": [ { "article": "Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. Dolma biber içi de biber dolması yemeğinin temelini oluşturur. Biber dolması içi Anadolu'da yörelere göre farklılık gösterebilmektedir. Biber dolma içi pişirilerek bibere doldurulabileceği gibi çiğden de yapılabilir. Yine arzuya göre sadece bulgurdan veya sadece pirinçten yapılabilir. Etli, etsiz, kıymalı, kıymasız olarak da yapılabilmektedir. Kuru dolma biber kullanılarak veya dolma biber (Yeşil) ile yapılabilir. Dolma biber içi genellikle kuru dolmalarda sumaklı ve kıymalı yapılırken, mevsim dolma biber kıymasız, ekşi konulmadan yapılmaktadır. Dolma yemekleri genelde sıcak olarak ve yanında çorba ve yoğurtla tüketilmektedir.