{ "title": "Dolma Harcı", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Dolma-Harci-77.jpg", "date": "19.01.2024 10:46:30", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Dolma Harcı, dolma bizim sofralarımızın baş tacı ve geleneksel yemeklerimizden biridir. Bir de soğuk bir kış gününde dışarıdan eve geldiğinizde mis gibi bir dolmanın sizi masa da beklediğini görmekten keyifli bir şey yoktur herhalde. Dolma denilince benim aklıma nedense direk olarak anne yemeği gelir. Güzel bir dolmayı bir anneden daha iyi yapacak kimse yoktur. Ben dolmalarımı hazırlarken nedense başka hiçbir yerden tarif alma gereği duymam. Çünkü annemi dolma yaparken o kadar iyi gözlemlemişim ki lezzetli bir dolmanın sırrının dolma harcından geçtiğini bilmek gerekir. İşte size parmaklarınızı yedirtecek leziz ve doyulmaz bir dolma harcı

Dolma Harcı hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir?

Lezzetli bir dolma harcı için mutlaka kıymanızın hatırı sayılır bir şekilde yağlı bir kıyma olması gerekir ve mümkünse kıymanızı iki kez çektirin ve dolma harcınızı göz kararı hazırlamayın çünkü bu durumda dolma yapacağınız malzemeler arasında uyumsuzluk oluşur. Tam kıvamında bir dolma harcı için kullandığınız pirincin yarısı kadar mutlaka bulgur kullanın. Ayrıca tüm dolma harcı malzemelerini yoğurduktan sonra dolma harcınıza mutlaka yarım çay bardağı soğuk su koyarak tekrar yoğurun. Su sayesinde dolma harcınız topaklanmaz ve daha yumuşak olur.

Dolma harcı için gereken malzemeler
Dolma harcı nasıl yapılır?

Kıyma derin bir kaba alınır. Yemeklik soğan ve yeşillikler incecik doğranır, Salça, baharatlar, sıvı yağ ve damak tadınıza göre tuz eklenir. Yıkanmış ve süzdürülmüş pirinç ve bulgurda ilave edilir. Tüm malzemeler iyice yoğurulur. Son aşamada öylece dolma harcına su eklenip tekrar yoğurulur ve böylece nefis dolma harcınız hazır hale gelir. İstediğiniz sebzeye doldurabilirsiniz.

" } ] }