{ "title": "Dolma Sosu", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Dolma-Sosu-68.jpg", "date": "20.01.2024 03:24:44", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle doldurmak için bir harç hazırlarız. Dolmaları doldurduktan sonra peki işimiz bitiyor mu? Tabi ki bitmiyor bir de lezzetlice pişmesi için bir sos hazırlayıp, dolmalarımızı bu sosta pişiriyoruz. Arkadaşlar şimdi tarifim sadece sos olduğu için yani dolma miktarını bilmediğimiz için malzemeleri belirli ölçüde vermedim. Sizler doldurduğunuz dolmanın çokluğuna göre göz kararı sosunuzu hazırlayın.

Dolma Sosu Malzemeleri
Dolma Sosu Nasıl Yapılır?

Önceden hazırlamış olduğunuz dolmalar için sosunu da hazırlayalım. Sosumuza başlamak için öncelikle 3 diş kadar sarımsağı soyalım ve rendeleyelim. Ardından dolmaları pişireceğimiz tencereyi ocağa alalım. Sarımsakları ve salçayı tencereye alıp iyice kavuralım. Kavrulan salça ve sarımsaklı sosa azar azar su ekleyerek kıvamını açalım. Sosumuz istenilen kıvama gelince zeytinyağını da ekleyerek birkaç kez çevirelim ve ardından nar ekşisini ilave edelim. Sosunuzun kıvamı koyuysa biraz daha kaynar su ekleyerek iyice açabilirsiniz. Son işlem olarak bolca kuru nane ilave edip sosumuzu bir dakika bu şekilde pişirelim. Hazır olan sosa doldurduğumuz biberleri yerleştirerek dolmamızı kısık ateşte pişirelim ya da hazırladığımız sosu doldurmuş olduğumuz dolmaların üzerine yavaş yavaş dökerek o şekilde de ocağa alıp pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }