{ "title": "Dolma Yemeği", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Dolma-Yemegi-71.jpg", "date": "20.01.2024 02:34:57", "author": "TUĞBA YILMAZ", "article": [ { "article": "
Dolma Yemeği, Önemli bir yemek çeşididir. Hemen hemen her yörede yapılan bir yemektir. Çoğunlukla her sebzeden yapılabilir, herkes kendi ağız tadına göre sebze çeşidini de seçebilir. Herkesin severek yediği bu yemek yazın bol olan sebzelerden, kışında bu lezzetli dolma yemeğini yiyebilmek için yazın bol olan sebzelerin kurutmasından yapılabilir.

Hazırlanması çok pratik olan dolma yemeği, bir yerden eve geç mi kaldınız ve çok da basit yemek istemiyorsunuz işte tam size göre dolma yemeği. Hazırlanması çok kolay olan bu yemek lezzet konusunda da bir numara. Evdekilerin sevdiği sebze çeşidine göre de ayrı ayrı da sebzeden yapılabilir. Çocuğunuz kabak dolması seviyorsa ona kabak dolması yapın, eşiniz patlıcan dolması seviyorsa ona da patlıcan dolması yapın. Böylelikle herkesin de sevdiği yemeği yapmış olursunuz. Dolma yemeğinin bu alternatifinin olması çok güzel. Benim severek yaptığım ve yediğim bir yemek dolma yemeği. Birçok çeşit sebzeden yapılmasının bir diğer güzel yanı ise farklı farklı vitamin almaktır. Hepsinin farklı besleyici özelliği bulunmaktadır. Bir yemekle bunların hepsinden faydalanabilirsiniz. Çok çeşidi olan sebzelerden size birkaç tanesi söyleyeyim. Biber, patlıcan, kabak, enginar, mumbar, ayva gibi çeşitlerden yapabilirsiniz. Ben de size şimdi kabak dolma yemeği tarifini vereyim.

Kabak Dolma Yemeği İçin Malzemeleri
Kabak Dolma Yemeği Nasıl Yapılır?

Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Salçayı koyup iyice kavurun. Domatesi rendeleyip soğanlara ekleyin ve 2-3 dakika kavurun. Pirinçleri ekleyip çok az kavurun. Dere otu, tuz, tarçın ve karabiberi ekleyip karıştırın. 2 su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte karıştırın. Kabakları ikiye ayırıp içlerine oyun. İçlerine yaptığımız harç koyun. Derin bir tencereye 2 su bardağı çok az tuz ve rendelediğimiz diğer domatesi koyup dolmaları içine oturtun. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

" } ] }