{ "title": "Dolma", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/dolma.jpg", "date": "21.01.2024 22:47:05", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Dolma, dolma çeşitli sebzelerin kıyma pirinç bulgur soğan maydanoz salça domates baharat karışımları ile doldurulması ve pişirilmesidir. Patlıcan biber kabak yaprak lahana enginar pırasa gibi sebzeler ile dolmalar yapılır. Dolma yapılınca salçalı domatesli soslar ile pişirilir. Etli dolma ve sarmalar sıcak olarak servis edilir. Zeytin yağlılar ise ılık olarak servis edilebilir. Yoğurt nar ekşisi sarımsaklı soslar kullanılabilir servis aşamasında. Etli dolma yapacak olursak bunun iç harcı ile lahana biber patlıcan üzüm yaprağı kabak doldurulabilir ve tüm bu sebzeler aynı tencerede pişirilebilir.