{ "title": "Elma Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/elma-dolmasi.jpg", "date": "19.01.2024 22:00:47", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Elma dolması, oldukça değişik bir tarif olan elma dolması pek çok kişi tarafından bilinen bir dolma değildir. Lakin çoğunlukla İstanbul bölgesinde sık yapılan bir yemek türüdür. Kullanılan elmaların ekşi elma olması yemeğin olmazsa olmazıdır. Daha önce elma dolması yemeğini yapmamış iseniz önereceğimiz tarif ile zorlanmadan hazırlayabilirsiniz. Yemeğin içerisinde kıyma tercihe bağlı kullanılmaktadır. Arzu ederseniz zeytinyağlı olarak da hazırlayabilirsiniz. Zeytin yağlı hazırlamak isteyenler de pirinç, kuru soğan ve domates tercih edebilirler.

Elma Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
Elma Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle yanmaz bir tavanın içerisine tereyağını ilave edin. Yağ eridikten sonra içerisine kuzu kıyma ile dana kıymayı ilave edip kavurun. Kıymalar iyi bir şekilde kavrulduktan sonra içerisine pirinçleri ve tuzu ilave edip karıştırın. Elmaları yıkadıktan sonra iç kısımlarını oyun ve içlerine hazırlanmış olan kıymalı pirinçleri ilave edin. Elma dolmalarını tencereye yerleştirin ve üzerine dökmek için sumağı bir kâseye alın ve üzerine sıcak su ilavesi yapıp bekletin. Sumağın lezzeti suya geçtikten sonra suyu dolmaların üzerine dökün.

Tencerede bulunan dolmaların üzerine bir su bardağı sıcak su ilavesi yapın ve pişmeye bırakın. Dolmalar 15-20 dakika piştikten sonra ocağın üzerinden indirin ve demlenmesi için bekletin. Bir süre sonra servis tabakların alın ve etrafına dilimlenmiş kuru kayısı, ceviz içi, 100 gr suda ıslatılmış kuş üzümü ile servise sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }