{ "title": "Enginar Dolması Tarifi", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/enginar-dolmasi-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 14:08:56", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Enginar dolması tarifi, enginar ömrü kısa olan bir sebzedir. Kış sonuna doğru çıkar, kısa sürede tükenir. Bu nedenle enginar dolması yapmak için acele etmelisiniz. Özellikle taze olduğu ilk zamanlarda yapraklarıyla birlikte bu tarifi denemelisiniz. İlerleyen zamanlarda enginarın yaprakları kartlaşmaya başladığından dolma yapamazsınız. Yapımı da oldukça kolay olduğundan, hiç zorlanmadan bu lezzeti sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Enginar karaciğere faydalı bir sebze olduğundan, mümkün olduğu kadar değerlendirmelisiniz. Etli, zeytinyağlı yemeğini, salatasını, dolmasını mutlaka deneyin. Enginarı pazardan tane hesabı alabilirsiniz. Ancak dolma yapacağınızdan, yaprakları gevşek olanları tercih etmeniz gerekir. Sıkı yapraklı enginar dolma için uygun olmaz. Evinizde kaç kişiyseniz, buna göre birer adet aldınız mı yeterli olur. Enginar dolması içinde salça, domates kullanmanızı öneriyoruz. Gerçi salçalı tariflerde var. Ancak verdiğimiz gibi denerseniz bundan vazgeçemezsiniz. Enginar dolmasına en fazla yakışan dereotu ve taze soğandır. Bu nedenle malzemelerinizi bol tutabilirsiniz. Pirinç ölçüsünü de her enginar için yaklaşık 1,5 yemek kaşığı pirinç yeterli gelir. Buna göre fazla miktarda yapacağınız dolmaya bu ölçüyle iç malzeme hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz dolmayı birlikte yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.