{ "title": "Etli Kabak Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Etli-Kabak-Dolmasi-98.jpg", "date": "20.01.2024 09:43:38", "author": "bahar aksu", "article": [ { "article": "Etli kabak dolması, misafirimiz geldiği zaman bizi ne yapacağız derdinden kurtaran yemeklerden biri belki de. Hem lezzeti hem de görünüşü ile sofraya zenginlik katıyor diyebiliriz. Yapılışı ile de gayet kolay ve pratik denilebilir. Sanırım önceliğimiz lezzeti. Lezzetine doyum olmayan etli kabak dolmasının püf noktalarını ve tarifini sizlerle paylaşacağım. Elinizin lezzetiyle ortaya lezzetine doyum olmayan, ağızların sulandıran bit yemek çıkarırız umarım.

Etli kabak dolması için malzemeler
Etli Kabak Dolması Sosu için
Etli Kabak Dolması Üzeri için
Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Kabakları iyice yıkayıp bıçakla kazıyalım. Ortadan ikiye bölüp içlerini oyalım. Bir kaba ince kıydığımız soğanları, domatesi, pirinci, sarımsakları, kıymayı, salçayı, naneyi, tuzu ve sıvı yağı koyup iyice karıştıralım. Oyduğumuz kabakları bu harçla doldurup tencereye dizelim. Sosu için, tavaya rendelediğimiz domatesi ve sarımsağı koyarak pişirelim. Hazırladığımız domates sosunu kabakların üzerinde gezdirelim. Sonra üstüne tuz serpip kaynar su döküp, 1 saat pişirelim. Pişen etli kabak dolmasını dilimleyerek servise hazır edebilirsiniz.
" } ] }