{ "title": "Etli Kuru Patlıcan Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/etli-kuru-patlican-dolmasi.jpg", "date": "19.01.2024 02:34:45", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Etli Kuru Patlıcan Dolması; Güney ve Güney Anadolu bölgemizde taze patlıcanların yazın özellikle sonbaharda havaların kuru olduğu dönemde alınıp içerisinin oyularak gölge bir yerde kurutularak yapılması ile elde edilen kuru patlıcanların kışın dolma içi ile doldurulmasından yapılan yemektir. Özellikle Gaziantep, Adana, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Mardin, Batman gibi yörelerimizde sıkça kurutularak yapılan bu yemeği ister etle ister etsiz olarak yapılabilmektedir. Etli sevenler için elde kıyılmış el kıyması ile yapılan kuru dolma da farklı lezzeti ile sofralarda sunulmaktadır. Özellikle davetlerde hem göz doldurmakta hem de lezzeti ile beğenilmektedir.