{ "title": "Etli Yaprak Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Etli-Yaprak-Dolmasi-47.jpg", "date": "19.01.2024 18:09:52", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Etli yaprak dolması, özellikle İç Anadolu bölgesinin en favori yemeklerinden bir tanesidir. Yaprak sarmasına hayır diyebilen hiç kimse tanımıyorum. Üzüm yaprağı bol miktarda kalsiyum içerdiğinden kemik sağlığı açısından çok faydalı bir besin maddesidir. Yaprak dolması zeytinyağlı olarak yapılabileceği gibi kıymalı ve kemikli et ile de yapılabilir. Yaprak sarmasının makbul olanı ince ve uzun sarılmış olanıdır. Fakat etli olarak sarılacak dolmanın çok ince sarılmasına gerek yoktur. Yine de küçük tek lokmalık olarak sararsanız daha lezzetli olur. Yaprak dolmasının güzel olması harcın bol yağlı ve baharatlı hazırlanmasına bağlıdır. Ayrıca sarılacak yaprak ne kadar uç yaprağı adı verilen türden olursa o kadar lezzetli olur. Bu yüzden yaprak alırken sarı üzüm yaprağı almaya ve yaprağın ince olmasına özen gösterin. Etli yaprak dolması normal tencerede pişirilebileceği gibi güveç kabında da pişirebilirsiniz. Benim size tavsiyem güveç tenceresi varsa bu tencerede pişirilmesidir.