{ "title": "Fırında Dolma", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Firinda-Dolma-17.jpg", "date": "19.01.2024 08:42:12", "author": "Hayrettin Çelik", "article": [ { "article": "
Fırında Dolma, Dolma biberi ile yapılan yemekleri birçoğumuz oldukça sevmekteyiz. Bu lezzetli yiyeceğin tadının birçok yemeğin yanında da iyi gittiği bilinmektedir. Özellikle de yoğurt ile oldukça güzel olmaktadır. Yapımı biraz zahmetli olsa da ortaya çıkan lezzetli yemek sevdikleriniz mutlu edecektir. Bu makalemizde sizlere fırında dolma biber tarifini anlatacağız. Dikkat etmeniz gereken bazı hususlar hakkında bilgi vereceğiz. Bunun ile işin püf noktalarını uygulamanız halinde ortaya çok daha lezzetli bir yemek çıkarmanız mümkündür. Şimdi gelelim fırında dolma biberi yemeğimizin yapımına.

Fırında Dolma Biber Tarifi İçin Malzemeleri
İç Malzemesi İçin Malzemeleri
Üzeri için
Fırında Dolma Biber Nasıl Yapılır?

Boş ve geniş bir tavamızın içerisine kuru soğanlarımızı ince ince doğrayalım. Soğanlarımızın sıvı yağ ile iyice kavrulmasını bekleyelim. Pirinç ve salçayı da içine ekleyerek kavurma işlemine devam edin. 2 çay bardağı kadar sıcak ekleyelim. Ardından da harcımızı iyice karıştıralım. Kısık ateşte harcımızı pişirmemiz gerekiyor. Pişmeye yakın bir zamanda ise içine nane, kırımız pul biber ile tuz gibi baharatları da ekleyelim. Kendi istediğine göre sevdiğiniz bir baharatı da koymanız mümkündür. Bu tamamen size kalmış bir durumdur. Son olarak da sarımsaklarımızı ilave edelim.

Bu yemeğimizi fırında yaptığımız için tencerede hazırladığımız için iç harcını çiğden yapıyoruz. Artık dolmalık biberlerimizin içlerine harcımızı koyabiliriz. Bu arada dondurucuda bekletmiş olduğunuz biberleri fazla beklememiz gerekir. Hatta gerekir ise buzları tam olarak çözülmeden pişirmeniz fırında dolma yemeğinizi daha lezzetli hale getirecektir. Artık dolmalarımızı fırın tepsisine dizebiliriz. Üzerine ise sıvı yağı gezdirmeyi unutmamalısınız. Aksi takdirde üzerinin yanması söz konuş olabilir. Ardından da boş bir kapta su ile salçayı iyice çırpıp tepsiye gezdirelim. Suyumuzun sıcak olmasına ve dolmalık biberlerin üzerine geçecek bir şekilde dökmüş olmamıza da dikkat edelim. Tüm bu püf noktaları uygulamanız halinde çok daha lezzetli bir yemek yapmanız mümkündür. Son olarak daha öncesinde 200 derecede ısıtılmış fırının içinde yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirelim. Artık yemeğimiz hazırdır. Şimdiden yapan herkese kolay gelsin ve afiyet olsun diyelim.
" } ] }