{ "title": "Fırında İncir Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Firinda-Incir-Dolmasi-35.jpg", "date": "20.01.2024 11:54:57", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Fırında incir dolması, yapımı oldukça zevkli olan tatlılar içerisinde yer alır. Vücudun şekeri ihtiyaçlarının karşılanması için tüketilmesi gereken tatlılar arasında ilk sıralarda bulunur. Yıllardan beri yapılan fırında incir tatlısı diğer şerbetli tatlılara göre daha sağlıklıdır. İçerisinde bulunan şeker miktarının daha az olması ile vücudun gerekli tatlı ihtiyacının karşılanmasında etkili rol oynarken; en azından içerisinde yağ olmaması sebebiyle vücut için daha sağlıklıdır. Tatlı kültürü Türklerin temelinde bulunurken; içerdiği incir meyvesi sayesinde vücudun gerekli vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanmasını destekler. Ayrıca içerisinde bulunan ceviz ile vitamini açısından oldukça zengin bir tatlıdır. Çocuklara incir sevdirmek için yapılacak tatlılar arasında yer alır. Ülkemizde yetiştirilen incir sayesinde bu tatlının yapılması ile çocuklarında sık sık tüketmesi tavsiye edilir. Organik alınan incirler ile yapılan incir tatlısı son derece mükemmellik yaratır.

Fırında incir dolması için gerekli malzemeler
Fırında incir dolması nasıl yapılır?

Öncelikli olarak incirleri bol suda yıkayıp, yumuşayana kadar ılık su içerisinde bekletelim. Bu bekleme ile incirlerin yumuşamasını sağlamış olalım. İncirler yumuşadıktan sonra süzgeç yardımı ile suyunu süzelim. Diğer taraftan incirlerin içerisine koyacağımız cevizleri hazırlayalım. Yumuşamış olan incirlerin ortasından keserek içerisini ceviz ile dolduralım. Hazırladığımız cevizli incirli dolmalarını borcamın içerisine koyalım.

Diğer taraftan bir tencerenin içerisine 3 su bardağı sütü koyup içerisine şekeri ilave edip iyice karıştıralım. Daha sonra tencereyi ocağa koyarak iyici parmağı yakacak şekilde ısınmasının sağlayalım. Isınan şekerli sütün içerisine vanilyayı ilave edelim. İyice karıştırdıktan sonra hazırladığımız sütlü karışımı bor camın içerisine dökelim. Bor camın içerisindeki incirlerin üzerine gelecek kadar şekerli süt dökülmesi gerekir. Üzerini fazla geçmesi tatlının kıvamında olmasına engel olur. Üzerine gelecek şekilde süt ilave edilmesi gerekir. Hazırladığımız sütlü incirin içerisine kabuk tarçını bırakalım. Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırının içerisine hazırladığımız incirli tatlıyı koyalım. İncirler sütün tamamını çekinceye kadar pişirelim. İncirler sütünü çektikten sonra fırından çıkartıp soğuması için bekletelim. Fırında incirli dolmanın soğumasın ardından servis tabağına alarak üzerine isteğe bağlı olarak kaymak, Antep fıstığı, ezilmiş ceviz gibi gıdalar ile süsleyerek servise hazır edelim. Yapımı oldukça kolay ve zevkli olan fırında incir dolması servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }