{ "title": "Fırında Kabak Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Firinda-Kabak-Dolmasi-97.jpg", "date": "21.01.2024 03:26:29", "author": "Ayşe Kurtbey", "article": [ { "article": "Fırında Kabak Dolması: Anadolu'nun farklı lezzetlerinden biri de fırında kabak dolmasıdır. Dolmalar ülkemizin en bilinen yöresel yemeklerindendir. Kabak dolması fırında ve tencerede yapılabilir. Kıymalı veya kıymasız yapılabilir. Fırında yapılan kabak dolması genellikle harcı pirinçli ve kıymalı olur. Kabak dolması kuru kabaktan da yapılabilir. Kuru kabak dolması fırında yapılmaz. Kabak dolması kıymasız ise soğuk olarak tüketilebilir. Kıymalı kabak dolması ise sıcak olarak tüketilmesi tercih edilir. Yemeği iki kere pişirmek lezzetli arttıracağından kabak dolmasını önce ocakta sonra fırında pişirmek daha lezzetli olmasını sağlayabilir.