{ "title": "Garnitürlü Enginar Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Garniturlu-Enginar-Dolmasi-24.jpg", "date": "21.01.2024 22:06:41", "author": "Ceyda Kekik", "article": [ { "article": "Garnitürlü Enginar Dolması, zeytinyağlı olması bol sebze içermesinden dolayı sağlıklı bir yemektir. Enginar eskilerde soylular ve zenginler tarafından kullanılan bir besin maddesi iken fiyatı pahalı da olsa artık günümüzde birçok insan tarafından sevilerek kullanılabilir. Yaprakları da dahil olmak üzere tüketilebilen bir bitki olan enginar sindirime yardımcı olması ve karaciğeri temizleme özelliği ile tam bir vitamin ve mineral deposudur. Çiğ olarak da tüketilebilen bitki aşağıda tarifi verildiği şekli ile de severek tüketilebilir.

Garnitürlü enginar dolması için Malzemeleri

Enginar için
Garnitür için
Süslemek için
Garnitürlü Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Önce enginarları pişirmek için tencereye dizin, başka bir kapta unu, şekeri, tuzu, zeytinyağını, limon suyunu ve suyu iyice karıştırıp enginarların üstüne dökün. Öncelikle orta ateşte kaynamaya başlayana kadar daha sonra da kısık ateşte pişmeye bırakın. Enginarlar yumuşayana kadar kaynatın. Ayrı bir tencerede soğan ve sarımsağı zeytinyağını ekleyerek kavurun. Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız patates ve havucu ekleyin, bezelyeyi de ekleyip tuzunu koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Yeterli derecede pişen enginarların üzerine pişen garnitürden bolca ekleyin ve enginarın içinde piştiği sudan kaşık yardımı ile üzerlerine gezdirin. Limon suyunu enginarların üstüne gezdirin ve 10 dakika kadar birlikte pişirip ocaktan alın. Tencerenin içinde soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce üzerine kıyılmış dereotu koyarak servis edin. Enginarları pişirmeden önce kararmamasını sağlamak için limonlu suda bekletmelisiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }