{ "title": "Halep Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Halep-Dolmasi-72.jpg", "date": "20.01.2024 11:31:40", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Halep dolması; ismini ilk defa duymuş olabilirsiniz. Ama sakın şaşırmayın. Aslında birçoğunuz bu tada aşinasınız. Halep dolması olarak bilinen dolma herkesi çok beğenerek yediği kuru patlıcan dolmasıdır. Kuru patlıcan dolmasına özellikle İç Anadolu'nun bazı illerinde Halep dolması adı verilir. Halep dolması adı verilmesinin en bilinen sebebi bu lezzetin Halep şehrinde de çok fazla yapılmasındandır. Ben genellikle Halep dolması yaptığımda aynı anda kuru biber de doldururum. Özellikle misafirleriniz için yapacağınız Halep dolmaların da kuru biber ile yapıldığında serviste daha şık görünür. Halep dolması için gerekli olan patlıcanı kendiniz yaz mevsimlerinde yapıp kışa hazırlayabileceğiniz gibi piyasada satılan ve daha orijinal tat ve görüntüye sahip patlıcan kurusundan da yapabilirsiniz. Halep dolmasının içini hazırlarken lezzetin sırrının sumak ve limon tuzu olduğunu da asla unutmayın. Ne kadar limon kullanırsanız kullanın limon tuzunun verdiği ekşiliği yakalayamazsınız. Şimdiden herkese kolay gelsin.