{ "title": "İncir Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Incir-Dolmasi-84.jpg", "date": "19.01.2024 03:54:55", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "İncir dolması, İncir ana vatanı, Asya ve Doğu Akdeniz olan ağaç ya da ağaççık nitelikli bir bitki türüdür. Bu bitki türünün meyvesine de incir denilmektedir. İncir bitkisi dutgiller familyasına ait olan incirin neredeyse bine yakın cinsi bulunmaktadır. Bu özelliği ile de dünyada meyve verebilen tek bitki olma özelliğine sahiptir. İncir bitkisinde dişi ağaçların oranları daha yüksek miktarlardadır. İncir meyvesinin besin değeri çok yüksektir. Bu meyvenin bileşimi içerisinde %40 şeker, A, B, C, vitaminleri oluşturulmaktadır. Ayrıca bu meyveden hazırlanan infusyon çocuklarda müshil etkisi yaratmaktadır. Yapraklarında da bulunan ve incir sütü olarak adlandırılan ve halk arasında siğillere iyi gelen bir başka özelliği de vardır. Ayrıca bu meyve kabızlık, meme kanseri, kolesterol, tansiyon, ağız yaraları, diyabet, kilo verme, antioksidan, boğaz ağrısı, sivilce, kalp sağlığı açısından çok faydalı olan bir meyvedir. Biz sizlere bugün birçok faydası olan incir meyvesinin dolma tarifini anlatacağız.

İncir dolmasının malzemeleri
Üzeri için
İncir dolması nasıl yapılır?

Öncelikle incir olarak kullanılan meyve kurutulmuş olarak temin edildiğinden ilk iş olarak bir derin kap içerisine su eklenerek içerisine kuru incirler ilave edilir ve ılık su içerisinde bir saat kadar beklemeye alınır. Daha sonra ılık suda yumuşayan incirler sudan çıkartılarak üst kısımlarından bir kapak açılarak içerisine iri ceviz içlerini yerleştiririz. Bütün incirlerin içi ceviz içi ile doldurulduktan sonra bir tencere içerisine belirli bir sıra içerisinde dizilir. Daha sonra üzerine bir su bardağı şekerli su ilave edilir ve sıvı yağ üzerilerinde gezdirilir. Hazır olan incir dolmalarının tenceresi daha sonra ocak üzerinde suyu çekene kadar pişirilir. Suyu çekilen incir dolmaları ocakta alınarak bir borcam içerisine belirli bir düzen içerisinde yerleştirilerek üzerlerine görünümünü güçlendirmek için kaymak ilaveleri yapılır. Artık incir dolmamız hazır ve servis edilebilirdir.

Afiyet olsun.
" } ] }