{ "title": "Kabak Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/kabak-dolmasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 22:12:00", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kabak dolması, çok sevdiğiniz kabak sebzesiyle lezzetli bir dolma hazırlamak isterseniz tarifimizi deneyebilirsiniz. Bildiğiniz gibi kabak çok yönlü bir sebzedir. Yemeğinden, kavurmasına, mücverine, salatasına, böreğine, dolmasına kadar çeşitli pişirme şekilleri bulunuyor. Bu şifalı, besleyici sebzeyi herkes tüketmelidir. Hem sindirimi kolay hem de besin değerleri bakımından vazgeçilmezdir. Yaz sebzesi olmasına rağmen, artık kışın bile kabak yetiştiriliyor. Bu nedenle her mevsim kabağı bulabiliyoruz. Kabızlık çekenler, kansızlık çekenler, tansiyonu olanlar, sinirleri gergin olanlar, basuru olan, prostatı olan herkes kabağın nimetlerinden yararlanmalıdır. Üstelik kabak dolması çok kolay hazırlanıyor. İster zeytinyağlı ister etli, kıymalı olarak dolmanızı yapabilirsiniz. Her birinin lezzeti farklı oluyor. Şimdi kabak dolmasını birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Kabak dolması için gerekli malzemeler
Üzeri için malzemeler
Kabak dolması nasıl yapılır?

Dolmayı yapmaya kabakları hazırlamakta başlayalım. Önce kabuklarını soyarak, kabakları ortadan ikiye kesin. Dolma yapacağınız zaman fazla büyük boyda kabak almayın. Düzgün, orta boyda olanları tercih edin. Daha sonra kabakların içini oyacak yardımıyla itinalı şekilde, kabakları kırmadan oyun. Kabakların içinden çıkanları mücver yapımında kullanabilirsiniz. Bunları sakın atmayın.

Şimdi sıra dolmanın içini hazırlamaya geldi. Önce soğanları ince yemeklik şekilde doğrayın. Domateslerin kabuklarını ayıklayarak, minik küp şeklinde doğrayın. İçine dereotunu ve maydanozu ince kıyarak koyun. Pirinçleri yıkayarak, içine ilave edin. Domates salçasını, kıymayı, zeytinyağını ve baharatları da koyun. Dolma harcı hazırlandı, artık kabakları doldurmaya başlayabiliriz.

İçini oyduğunuz kabaklara bu harçtan doldurmaya başlayın. Yalnız harcı fazla koymayın, kabakların üzerinde biraz boşluk kalsın. Pirinçler pişince kabaracağı için, dışarılara taşmasın. Kabak dolmasının her birinin üzerine domates dilimleri koyun. Bunları tencerenin içine yerleştirin. Bir tavanın içinde zeytinyağını ve salçası kızdırmaya başlayın. Buna biraz sıcak su ilave edin. Bunu tenceredeki kabak dolmasının üzerine gezdirin. Tencereyi ocağa alarak, önce yüksek ateşte kaynamasını sağlayın. Daha sonra ocağın altını kısın ve dolmaları bu şekilde pişirin. Unutmayın her yemek kısık ateşte daha iyi pişer. Ortalama 20-30 dakika içinde kabak dolması pişer. Yanında yoğurt ve dereotu ile kabak dolmasını sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }