{ "title": "Kaburga Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/kaburga-dolmasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 06:15:14", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Kaburga Dolması, Kaburga dolmasını yapmak biraz zahmet ve beceri istemektedir. Lezzetiyle dillerden düşmeyen kaburga dolması yörelere göre isimleri de değişmektedir. Kaburga dolmasının yapılışı şu şekildedir;

Kaburga Dolması Malzemeleri
Et Marinesi
Kaburga Dolması Nasıl Yapılır?

Kaburga dolmasının yapımına ilk öncelikle etleri marine ederek başlayın. Etin marinesi için kimyonu, tuzu, soğanı, yoğurdu, karabiberi ve zeytinyağını bir robotun içinde iyice karıştırın. Kaburganın bir tarafını kemik ile et arasına, etin kenarlarını kemikten bir bıçak yardımıyla bir cep açın. Dikkat etmenin gereken kesme işlemini yaparken etin kenarlarını kemikten ayırmadan kesmeniz gerekmektedir. Hazırladığınız et marinesi ile etin bütün dış yüzeyini tamamen kaplayın. Etin her yerine eşit gelecek şekilde olmasına dikkat edin. Daha sonra dinlenmesi için buzdolabına bırakın. Marine edilmiş kaburga buzdolabında dinlenirken siz de iç malzemesini hazırlayın. İç malzemesi için bir tavanın içine 3 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Eriyen yağı içerisine 1 adet küp-küp doğranmış soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince bademleri ekleyerek kavurmaya devam edin.

Eğer bademlerin daha kıtır kıtır olmasını istiyorsanız bademleri önceden kavurun. Daha sonra baharatlarını ekleyin ve baharatları ile 4-5 dakika daha kavurun. Daha sonra pirincini ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Pirinçler tane tane olana kadar kavurun. Pirinçler de kavrulduktan sonra sıcak et suyunu ekleyin ve 15 dakika malzemeleri pişirin. Pişme işlemi devam ederken buzdolabına dinlenmesi için eti çıkarın. Bıçak yardımıyla açtığınız cebin içini tuzlayın. Daha sonra hazırladığınız pilavı doldurun. Aşırı doldurmamaya özen gösterin. Çok dolarsa pişme esnasında patlayabilir. Doldurma işlemi bittikten sonra etin açık kalan kenarlarını bir iğne ve fırın ipi ile dikin. Kenarlarında acık yerin kalmaması gerekmektedir. Daha sonra kısık ateşte 3 çorba kaşığı tereyağını bir tencerenin içinde eritin. Eriyen tereyağını kaburganın önce etli tarını, ardından diğer yüzeyini tereyağı ile soteleyin. Soteleme işlemi bittikten sonra Tencerenin dibine 2 su bardağı et suyu ekleyin kapağını kapatarak bir saat bir tarafını bir saat da diğer tarafını pişirin. Etler piştiğinde servis yapabilirsiniz. Servis yaparken dikişleri, kemikleri çıkarın.

Afiyet olsun.
" } ] }