{ "title": "Kadayıf Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/kadayif-dolmasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 08:10:55", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Kadayıf Dolması, Erzurum'dan ünü bütün ülkeye hatta bütün dünyaya dağılmış olan çok lezzetli bir şerbetli tatlı çeşididir. Kadayıf dolması Erzurum ile o kadar özdeşleşmiştir ki, artık herkesin aklıma Erzurum deyince kadayıf dolması gelmektedir. Lezzeti ile çok büyük üne kavuşmuş olan bu muhteşem tatlıyı sizlerde evlerinizde kolaylıkla hazırlayarak sevdiklerinize ve en özel konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Kolay gersin

Kadayıf Dolması Malzemeleri
Bulamaç için
Kızartmak için
Şerbeti için
Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?

Kadayıf dolmasını yapmaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için orta büyüklükte bir tencereye şekeri alıyoruz. Üzerine üç su bardağı su ilave edip orta ateşte 15 dakika kaynatıyoruz. İndirmeye yakın, limon suyunu ilave edip bir iki taşım daha kaynadıktan sonra soğuması için balkona alıyoruz.

Geniş bir kâsenin içinde yumurtaları güzelce çırpın. Üzerine su ile süt ilave edip güzelce karıştırın.

Tel kadayıftan bir miktar alıp, elinizin genişliğinde didikleyin. İçerisine ceviz içi yerleştirip sarın. Yarısına gelince tıpkı yaprak sarar gibi kenarlarının fazla kısımlarını içeri doğru kıvırıp sarmaya devam edin. Kadayıf bitinceye kadar bu şekilde sarmaya devam edin.

Ocağa kızartma tavasını koyun ve üzerine sıvı yağı ilave edin ve yağı kızdırın. Sardığınız kadayıf dolmalarını önce yumurtalı harca batırın, fakat fazla bulamayın. Ardından kızgın yağın içine atın pembeleşinceye kadar kızartın. Daha sonra soğuk şerbete atın. Birkaç dakika bekledikten sonra çıkartıp servis tabağına alın. Üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek ister sıcak ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }