{ "title": "Kara Lahana Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/kara-lahana-dolma-yapilisi.jpg", "date": "20.01.2024 11:17:04", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kara lahana dolması, özellikle Karadeniz bölgesinde çok yapılır. Ancak ülkemizin her yerinde satılan bir sebzedir. Oldukça faydalı olduğundan, bu tarifi denemenizi öneririz. Ancak pişerken biraz inatçı bir sebze. Bu yüzden sabırlı olmanız gerekir. Arada kontrol ederek, iyice pişirmelisiniz. Eğer ortada bulunan saplarını keser ve ikiye ayırarak dolmayı sararsanız daha kolay pişecektir. Sarmakta fazla zorlanmazsınız. Aynı asma yaprağı sarar gibi sarabilirsiniz. Kara lahanayı bağlar halinde satarlar. Dolma için 3 bağ almanız bir tencere dolma yapmanızı sağlar. Bu lezzetli tarifi yaparak, kara lahanayı çocuklarınıza bile sevdirebilirsiniz. Zaten yaprak sarmasını çok severler, buna da bayılacaklar. Dilerseniz birlikte dolmayı hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.