{ "title": "Karın Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/karin-dolmasi.jpg", "date": "21.01.2024 17:34:28", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Karın dolması, yapması çok zahmetli tadı da bir o kadar lezzetli bir yemektir. Ben içinin harcını yaparken kıymada kullanacağım. Siz damak tadınıza göre kıymayı eklemeyebilirsiniz. Karın dolması hazırlanırken aldığınız işkembenin iyi temizlenmesine dikkat etmek gerekir. İşkembedeki sası koku gitmezse, karın dolmasının tadını da kötü etkileyebilir.

Karın dolması malzemeleri
Karın dolması nasıl yapılır?

Kuzu işkembesini, sıcak suya batırıp çıkarın ve kazıyamaya başlayın. Daha sonra sırasıyla kaya tuzu, birkaç avuç karbonat, kabartma tozu ve sirkeyle yıkanır. Bol suyla durulamayı ihmal etmeyin. 2 günde sık sık suyunu değiştirin. Pişirmeye başlamadan 6-7 saat kadar önce, sarımsaklı yoğurt ile terbiyesini yapıp bekletin. Yoğurttan çıkarınca durulayın ve sonra da kurulayın. Yarım çay bardağı ıslatılmış bulgurla pirinci, 150 gram kıyma, dereotu, toz biber ve tuzla iyice karıştırın. Kuzu karnını bir makas yardımıyla dolmalık olacak şekilde kesin. İç malzemeler, kuzu karnına doldurulur ve teker teker iğne iplikle dikilir. İpleri kestikten sonra karın dolmasını süzgece koyup, bir sudan geçirin. Normal tencerede pişmesi hemen hemen imkânsızdır. Bu yüzden düdüklü tencere tercih edilmelidir. Kullanacağınız düdüklü tencereye, tereyağı, salça ve toz biberi koyup karıştırın. Daha sonra, tencereye sıcak su ekleyin. Karın dolmalarını da tencereye alıp, üzerine tuz, reyhan ve 2-3 tane defne yaprağını ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp karın dolmasını pişmeye bırakın. Karın dolmasın da defne yaprağı kullanılmasının amacı işkembenin sası kokusunu alıp, yemeğin lezzetini arttırmaktır. Servis yaparken de sirke, sarımsak ve limon suyu kullanılabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }