{ "title": "Kıymalı Enginar Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Kiymali-Enginar-Dolmasi-24.jpg", "date": "21.01.2024 06:06:55", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Kıymalı enginar dolması; görüntüsü ile kalpleri tadı ile damağı etkileyen harika bir yemektir. Ülkemizde enginar tüketimi aslında olması gerekenin çok çok altındadır. Oysaki enginar kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle bu besin maddesinden çok fazla istifade etmekte yarar bulunmaktadır. Enginar hazır olarak satıldığı için yapılması gereken tek şey içerisine sebze mi yoksa kıyma ya da başka bir besin maddesi mi koyulacağına karar vermekten ibarettir. Enginar daha çok zeytinyağlı olarak yapılan bir yemektir. Fakat kıymalı enginar da enginar sevmeyen ya da yemeye yeni alışacaklar için iyi bir alternatiftir. Enginar yemeğinde kullanacağınız kıymalı harcın daha zengin ve renkli görünmesini isterseniz mutlaka garnitür de kullanmaya özen gösterin. Bu şekilde hazırlayacağınız kıymalı enginar yemeği hem ara sıcak hem de ana yemek olarak sunulabilecek bir yemek çeşidi olarak düşünülebilir. Ayrıca sofralara da çok şık bir görüntü kazandırır. Yapımı oldukça kolay kıymalı enginar dolmasını denemeyi düşünen herkese şimdiden kolay gelsin.

Kıymalı enginar dolması için gerekli malzemeler
Kıymalı Enginar Dolması Sosu için
Kıymalı Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Enginar dolmasını hazırlamak için öncelikle iç harcını hazırlayalım. Bunun için yanmaz bir tavanın içerisinde kuru soğan ve kıymayı biraz tuz ekerek soteleyin. Üzerine domatesi rendeleyip ilave ederek biraz daha kavurun. Daha sonra kıymalı harcın içerisine baharatlar ile hazır garnitürün tamamını da boşaltıp iç malzemeyi ocaktan indirin. Soğuması için bir kenara ayırın.

Enginarları doldurabilmek için onları ayıklayıp yıkamanız gerekir. Yıkanan enginarların suyu aktıktan sonra yarım limonun suyu ile içini ve dışını iyice ovun. Daha sonra tüm enginarları hepsinin tek sıra halinde sığabileceği uygun bir tencereye dizin ve içerisine hazırlanan kıymalı harcın tamamını paylaştırın. Bir tavanın içerisinde tereyağı ile salça ve tuzla hazırlayacağınız sosun üzerine sıcak su ilave edin. Yemeği pişirmek için elde edilen bu salçalı suyu tencerenin bir kenarından yavaş bir şekilde yemeğin içine koymanız gerekiyor. Yemeğe konulacak su miktarı enginar kısmına kadar olması yeterlidir. Yoksa iç malzeme kaynama anında suya boşalır. Kıymalı enginar dolmasını orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }