{ "title": "Kıymalı Kabak Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/kiymali-kabak-dolmasi.jpg", "date": "20.01.2024 16:57:40", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Kıymalı Kabak Dolması, Yapılışının basit olması ve lezzetli olması nedeniyle Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunan dolma çeşitlerinden biri de kıymalı kabak dolmasıdır. Kıymalı kabak dolmasının yapılışı şu şekildedir;

Kıymalı Kabak Dolması Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Sosu için
Kıymalı Kabak Dolması Üzeri için
Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabakları yıkayın ve ikiye bölün. Böldükten sonra içlerini oyun. Bu işlemi yaptıktan sonra kıymalı kabak dolmasının iç harcını hazırlamaya başlayın. İç harcı için öncelikle pirinçleri yıkayın ve suya ıslatın. Pirinçleri yaklaşık yarım saat suyun içerisinde bekletin. Daha sonra soğanları küçük küçük yemeklik doğrayın. Pirinçleri sudan çıkardıktan sonra derin bir kabın içerisine alın. Üzerine doğradığınız soğanları, kıymayı, baharatlarını, tuzunu, yağını ve salçasını ekleyerek karıştırın. Yağın miktarını isteğinize göre değiştirebilirsiniz. İç harcı hazırladıktan sonra oyduğunuz kabakların içini bu harç ile doldurun. Kabakların içini çok doldurmamaya dikkat edin. Pişerken dağılabilir. Doldurduğunuz kabakları tencereye dizin. Bütün kabakları doldurup tencereye dizdikten sonra sosunu hazırlayın. Sosu için bir kabın içine salçasını, baharatlarını koyun ve üzerine su ilave ederek karıştırın. Karıştırdıktan sonra sosu kabakların üzerinden dökün. Suyunu kendiniz ayarlayabilirsiniz. Suyunu ayarladıktan sonra tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın. Üzerine isteğe göre sarımsaklı yoğurt ve dere otu ilave ederek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }