{ "title": "Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/kiymali-kuru-patlican-dolmasi.jpg", "date": "19.01.2024 08:16:58", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan kıyma bıçak arası denilen türdendir. Özel zırhla çekilmiş olan bu et kıyma kuru patlıcan dolmasını daha lezzetli yapıyor. Et bu keskin bıçakla ustalar tarafından kıyma halinde getirilmekte ve dolmanın içinde mükemmel bir uyum sağlamaktadır. Ancak bizim bunu her yerde bulmamız çok zordur. Bu yüzden normal kasabımızdan aldığımız kıymayla tarifimizi hazırlayacağız. Dolmayı hafif acılı şekilde hazırladık mı gerçekten çok lezzetli olacak. Siz acısını, ekşisini kendi damak tadınıza göre koyabilirsiniz. Bir de dolmayı bir gün önce hazırlayıp, buzdolabında bekletmenizi öneriyoruz. Bu sadece kuru patlıcan dolması için değil, diğer dolma türleri içinde geçerli. Dolmanızın lezzetine siz bile inanamayabilirsiniz. Şimdi bu lezzetli tarifi birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.