{ "title": "Kıymalı Patlıcan Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Kiymali-Patlican-Dolmasi-82.jpg", "date": "21.01.2024 05:07:02", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Kıymalı patlıcan dolması, kıymalı patlıcan dolması hem lezzetli hem de oldukça besleyici bir yemektir. Patlıcan ile birçok yemek yapılsa da patlıcan denince ilk akla gelen dolmadır. Bu dolmalar ise ister zeytinyağlı olsun isterse kıymalı her ikisi de birbirinden farklı ve lezzetli bir yemektir. Ayrıca patlıcan dolmasını her mevsimde yapmakta mümkündür. Yaz aylarında tazesini kış aylarında ise kurusunu yaparak tüketebiliriz.

Kıymalı patlıcan dolması için gerekli olan malzemeler
Kıymalı patlıcan dolması nasıl yapılır?

Öncelikle patlıcanları yıkayıp oyuyoruz. Daha sonra oyduğumuz patlıcanları tuzlu suda acısını bırakması için bekletiyoruz. Ayrı bir kap içerisine doğranmış kuru soğanı, kıymayı, doğranmış domates, sarımsak ve maydanozu ekliyoruz. Daha sonra bu karışıma pirinçleri, karabiberi, kırmızı pul biberi, sıvı yağ ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek bütün malzemeleri karıştırarak bir iç hazırlıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı oyduğumuz patlıcanların içine dolduruyoruz. Uygun bir tencerenin dibine iki adet domates doğrayıp üzerlerine kıymalı patlıcan dolmalarını yerleştiriyoruz. Daha sonra bu dolmaların üzerine bir tatlı kaşığı tuz ve tencerenin yarısına gelecek şekilde su koyup önce hızlı ateşte sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. İsteğe göre üzerine sos yaparak da servis yapılabilir.

" } ] }