{ "title": "Kuru Biber Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/kuru-biber-dolmasi.jpg", "date": "21.01.2024 17:05:56", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kuru biber dolması, kendine has lezzeti olan dolma türlerinden biridir. Yöresel olarak biraz farklı yöntemlerle hazırlansa da dolmanın lezzeti her zaman güzel oluyor. Bu tarifte genellikle kıyma kullanılır. En önemli konu dolmada kullanılan kuru biberlerin yeni sezon mahsulü olmasıdır. Bu etkene pişme süresini önemli oranda etkileyecektir. Kuru biber dolmasını yaparken biberleri fazla harçla doldurmayın. Ayrıca yemeğe pişerken fazla su koymayın. B u tarif kuru biberlerle hazırlandığından, fazla sulu pişmemeli, pişerken suyunu çekmeli. Bir de ya dolmanın içini bir gün önceden hazırlayın ya da biberleri doldurunca bir gece buzdolabında bekletin. Daha lezzetli bir dolma olduğunu göreceksiniz. Bu tarifle kışın bile biber dolması yiyeceksiniz. Yapımına, malzemelerine dikkat ettiğiniz takdirde, lezzetli kuru biber dolmasını sevdiklerinize sunum yapabilirsiniz. Hadi ile başlayalım. Hepinize kolay gelsin.