{ "title": "Kuru Domates Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Kuru-Domates-Dolmasi-27.jpg", "date": "19.01.2024 04:39:13", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Kuru domates dolması, Türk yemeklerinin ne kadar güzel ve dillere destan olduğunu tüm herkes bilir. Türk mutfağının yemek kültürünün ne kadar eskiye dayandığını ve bizim mutfağımızın yemeklerinin ne kadar çok tercih edildiğini de herkes bilir. En çok sevilen yemeklerimizden bir tanesi de şüphesiz ki dolmadır. Bizler dolma yapmayı da yemeyi de seven bir milletiz diyebilirim. Neredeyse her sebzenin dolması rahatlık ile yapılabilir. Patlıcan, biber veya domates gibi birçok sebze ile etli veya zeytinyağlı dolma yapılır. Ben de bugün sizlere çok sevilen bir kuru domates dolması tarifi vereceğim.

Kuru domates dolması için gerekli olan malzemeler
Kuru domates dolması nasıl yapılır?

İlk olarak yazın kurutmuş olduğunuz domatesleri sıcak su dolu olan bir tencereye koyun ve çok kısa olacak şekilde hafif bir biçimde haşlayın. Haşlamış olduğunuz domatesler bir yandan soğur iken bir yandan iç harcını hazırlayın. İç harç için ilk olarak bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyun ve soğanları küçük yemeklik olacak şekilde doğrayıp kavurmaya başlayın. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra sarımsağı da minik minik doğrayıp kavurun. Daha sonra salçayı ekleyin ve pirinci de koyup biraz daha kavurun. En son olarak tuzunu ve karabiberini ve sıcak suyu koyup pilav pişirir şekilde pişirin. İç harcınıda pişirdikten sonra domateslerin içerisine üst kısımdan bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun ve bir tencereye dizin. Tüm domatesleri aynı şekilde doldurduktan sonra üzerine biraz zeytinyağı ve pişirmeye yetecek kadar su koyup kısık ateşte pişirin. Piştikten kuru domates dolması arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }