{ "title": "Kuru Kabak Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Kuru-Kabak-Dolmasi-59.jpg", "date": "21.01.2024 03:26:54", "author": "Feyyaz Aslan", "article": [ { "article": "Kuru kabak dolması, kış aylarında hazırlayabileceğiniz lezzetli yemeklerden biridir. Yaz aylarında da zeytinyağlı hazırlamak istediğinizde önceden kurutmuş olduğunuz kabaklarınızla dolmanızı yapmanız faydanıza olacaktır. Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabilmeniz mümkün olduğundan dolayı özellikle büyük sofralar hazırlamak istediğinizde bu tariften mutlaka yararlanmalısınız.

Kuru Kabak Dolması Malzemeleri
Kuru Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Yemeğimizi yapmaya başlamak için öncelikle büyük bir tencerede su kaynatıyoruz ve kuru kabaklarımızı kaynamış suyun içine atarak biraz kaynatıyoruz. Biraz kaynayan kabakları süzüyoruz ve tekrar kaynar suda kabaklarımızı tekrar haşlıyoruz. Bu işlemi 3 kez tekrarladıktan sonra kabakların süzülmesi için kenara bırakıyoruz. Kabaklar bir kenarda süzülürken kuru kabak dolması için iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.

Kabak dolmamızın iç harcı için ilk olarak bir tencereye yağ alıyoruz ve küçük küpler halinde doğramış olduğumuz soğanları yağın içinde kavurmaya başlıyoruz. Soğanların rengi değişince salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz ve önceden yıkamış olduğumuz pirinçleri, tuzu ve şekeri de ekleyerek biraz kavuruyoruz. Harcımız iyice kavrulduktan sonra yarım su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte harç suyu çekene kadar pişmesi için bırakıyoruz. Harç piştikten ve suyunu çektikten sonra baharatlarımızı, incecik doğradığımız dereotu ve maydanozu da ekleyip biraz karıştırıyoruz.

Kuru kabak dolması için harcımız ve kuru kabaklarımız hazır hale gelince kabaklar da bir parmak boşluk kalacak şekilde çok da sıkıştırmadan kabakların içine iç harcımızdan ekleyerek tencereye yatık bir şekilde diziyoruz. Bu işlemi yaparken bir kabağın ağzı diğerinin altına gelecek şekilde sıralamanız iç harcınızın kabaklardan taşmaması açısından yararınıza olacaktır. Tüm kabakları tencereye dizdikten sonra biraz tuz serpiştirip dolmaların üzerine kadar gelecek şekilde kaynar suyu tencereye ekliyoruz. Kabaklar pişmeye başlamadan 15 dakika önce sumak ekşisini de tencereye ekleyip kabakların içi de piştikten sonra ocaktan yemeği alıyoruz. Soğuyan kabakları tabağımıza alıp yemeğin suyuyla ya da yanında yoğurtla süsleyerek servis ediyoruz.
" } ] }