{ "title": "Kurutulmuş Biber Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/kurutulmus-biber-dolmasi.jpg", "date": "19.01.2024 20:15:31", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Kurutulmuş Biber Dolması, Birçok kişinin sevdiği ve sık sık yapmayı ihmal etmediği bir yemek türü olan biber dolmasının zeytinyağlı biber dolması, kıymalı biber dolması, etli biber dolması, fırında biber dolması, peynirli biber dolması gibi birbirinden lezzetli pek çok çeşidi bulunmaktadır. Özellikle diğer bölgelere göre daha fazla güneş alması bakımından Akdeniz bölgesinde kabak, patlıcan ve biber gibi sebzeler yaz aylarında kurutulmakta ve bu şekli ile satılıp, sıklıkla tüketilmektedir. Bu yazımda sizlerle tadına doyamayacağınız, kurutulmuş biber dolmasının zeytinyağlı yapılışını paylaştım. Umarım sizler de en az benim kadar beğenirsiniz.

Kurutulmuş Biber Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
Kurutulmuş Biber Dolması Nasıl Yapılır?

İlk olarak, orta boy bir tencere alınarak içine yarısına gelecek şekilde su doldurulur ve kaynamaya bırakılır. Su kaynamaya başlayınca, kurutulmuş dolmalık biberler içine atılır ve yumuşaması beklenir. Yumuşayan kurutulmuş biberler sudan alınır ve süzülmesi için ayrı bir yerde bekletilir. Daha sonra, derin bir kap alınır ve içine iki su bardağı ayıklanıp iyice yıkanmış kırık pirinç koyulur. İki adet orta boy kuru soğan soyularak ince ince doğranır ve pirincin üzerine ilave edilir. Son olarak, karışıma 1 tatlı kaşığı nane, 1 adet limonun suyu ve önceden soyulup ezilmiş olan 3 ya da dört diş sarımsak da karışıma eklenip, tüm malzemeler iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım bir kaşık yardımı ile önceden süzülmesi için bir kenara alınmış olana dolmalık biberlerin içine çok fazla dolmayacak şekilde doldurulur. Tüm biberlere aynı işlem uygulandıktan sonra orta boy bir tencere alınır ve doldurulmuş olan biberler bu tencereye düzenli bir şekilde dizilir. Tencereye dolmaların üzerini geçecek kadar, önceden ısıtılmış sıcak su eklenir ve ocağa alınır. Biberlerin kaynamaya başlaması ile ocağın altı kısılır ve bu şekilde yarım saat kadar daha pişirilip ocaktan alınır. Dolmalar dileğe göre yanında sarımsaklı yoğurt ile sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }