{ "title": "Kuş Üzümlü Dolma", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/kus-uzumlu-dolma.jpg", "date": "21.01.2024 10:56:33", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "Kuş üzümlü dolma tarifi, değişik damak tatlarını denemekten hoşlananlar için güzel bir deneyim olacaktır. Burada tarifin yapımı için gerekli malzemeleri ve yapım aşamalarını bulacaksınız. Şimdi gerekli malzemelerin verildiği yapım aşamasına geçebiliriz.

Kuş Üzümlü Dolma Malzemeleri
Kuş Üzümlü Dolma Nasıl Yapılır?

Hazır salamura yaprakların tuzunu salması amaçlı kaynamış suda yıkıyoruz. Sarmadan öncesinde yaprağınızın tadına bakarsanız çok fazla miktarda tuzlu ise içerisine fazla miktarda tuz eklemeyiniz. Biberlerin çekirdeklerini elinizle çıkarın. Biberleri iyice yıkayıp, kenara alın. Biberlerin içini parmağınızla hafifçe tuzlayın. Pirinçli karışımı biberlerin içlerine doldurun. Üst bölümde belli bir süre boşluk bırakın. Tersi takdirde harç pişerken dışarı taşabilir. Biberlerin üzerlerini domates dilimleri ile kapatın. Ek Olarak ardından biber dolmalarını yüksek ve sıkışık şekilde tencereye dizin. Tencerenin yarısına denli sıcak olan su dökün. Nihai şekilde her biberin üst kısmına bir çorba kaşığı zeytinyağı dökün.

Tarçınlı ve kuş üzümlü meydana geldiği amaçlı baskın tuz birçok yakışmıyor. İçi hazırlarken ince doğradığımız soğanları az su ve yağ ile kavuruyoruz pirinci de ek edip fazla miktarda kırmamaya itina göstererek kavurup pirinç amaçlı gereken suyun yarısını kaynamış şekilde ek ediyoruz.

Suyunu çekince altını kapatıp sıcağa uzak olmayan suda beklettiğimiz kuş üzümünü süzüp ek ediyoruz.
Ayrıca tarçın ve tuz ve diğer baharatları da ek edip. Kapağını kapatıp belli bir süre kendisini çekmesi amaçlı bekleyip, Ilınınca sarmaları sarıp tencereye diziyoruz. Üzerine 2-3 dilim limon, üstelik sarmanın saplarını döşeyip üst kısmına zeytinyağı gezdirip sıcak olan suyunu ek edip pişiriyoruz.
Pişince altını kapattığımızda sarmaların üst kısmına belli bir süre ek olarak zeytinyağı gezdirip kapağını kapatıyoruz.
Yemeğe kullanacağınız bütün yağı düşünerek en nihai üst kısmına gezdirme hissesini ayırın bilinen zeytinyağı yararlı bir yağ dahi olsa kontrollü kullanmakta fayda var.

Afiyet olsun.
" } ] }