{ "title": "Kuzu Dolma", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/kuzu-dolma.jpg", "date": "20.01.2024 07:19:26", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Kuzu dolma, aslında çok zahmetli bir yemektir. Zahmetinin yanı sıra kuzu dolması 3-4 kişinin yaparak yiyebileceği bir yemek değildir. Çünkü bu yemek genellikle çok kalabalık davetlerde yapılan ve bu şekilde tüketilen bir yemektir. Kuzu dolması adından da anlaşıldığı gibi kuzudan yapılan bir yemektir. Bu yemeği yapmak için ortalama on kişilik bir davete ihtiyacınız vardır. Özellikle toplu davetlerde bu yemeğin yapılması ile misafirlerinize çok muhteşem lezzetler sunabilirsiniz. Kuzu dolmasını apartmanda ya da dairenizde yapmanız mümkün değildir. Bunun için odun ateşi yakabileceğiniz yerler gerekir. Çünkü kuzu dolması koca kazanlar ve ateşler yardımı ile yapılmaktadır. Kuzu etkinin yavaş yavaş pişerek yapıldığı bu mükemmel lezzet ayrıca kuzu içerisine doldurulan pilavla da kendisini sevdirmektedir. Çünkü kuzunun içerisine doldurulan pilav normal pilavlar gibi değildir. Son derece lezzetli olan bu mükemmel yiyecekler oldukça yaygın olarak ülkemizde yapılmaktadır. Ülkemizin doğu kesimlerinde hem hayvancılığın daha yaygın olarak yapılması hem de bu gibi yemeklerin yapımı için müsait yerlerin daha fazla olması nedeni ile kuzu dolma yemeği bu bölgelerde çok daha yaygın olarak yapılır. Özellikle köy davetlerinde bu gibi uygulamalar çok fazla yapılır. Şimdi kuzu dolma yemeğinin yapılışı için kullanılacak malzemelere geçmeden önce belirtmek isterim ki bir adet kuzunun kesilerek sadece gövdesi kalacak şekilde temizlemeniz gerekmektedir. Kuzu tam olarak kesilir ve içi boşaltılır. Daha sonra dolma yapılışına geçilir.