{ "title": "Oktay Usta Dolma Tarifleri", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Oktay-Usta-Dolma-Tarifleri-82.jpg", "date": "21.01.2024 14:47:04", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bulunmaktadır. Biber, kabak, patlıcan gibi birçok sebze ile dolma yapılmaktadır. Dolma yapımında bazı püf noktalar vardır. Dolma yapımında kullanılan kabak, patlıcan, domates gibi sebzelerin kabukları soyulmaması gerekir. Dolmanın daha lezzetli olması için içine soğanını bol koyun. Maydanoz, dereotu ve taze nane gibi otlar dolmaya farklı lezzetler katar. Dolmaları doldururken pirinç ya da bulgur piştiğinde yer kalması için üstünde biraz boşluk bırakın.