{ "title": "Pazı Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/pazi-dolmasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 01:52:11", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Pazı dolması bazı insanlar tarafından tevek sarması olarak bilinmektedir. Aslında iki isim de bu yemek için uygundur. Bazı yörelerde tevek sarması, bazı yörelerde yaprak sarması, bazı yörelerde ise pazı dolması olarak geçen bu yeme şüphesiz ülkemizin %95'inin sevdiği bir yemektir. Pazı dolması son derece büyük el becerisi gerektirmektedir. Bu nedenle el becerisi olmayan insanlar bu yemeği yaparken oldukça zorlanır ve hatta yapamayabilir. Bu durumda aslında yeni yeni küçük aletler ile pazı dolmasını elle değil makine ile sarabilirsiniz. Böylece el becerisi iyi olmayan insanlarda çok rahat bir şekilde pazı dolması yaparak ailesine ve misafirlerine kendi yaptığı mükemmel lezzetler sunabilir. Bunun için bazı malzemeler gerekmektedir. Bu malzemeleri hazırladıktan sonra sizlerde pazı dolmasının yapılışına geçebilirsiniz. Çok eski zamanlardan beri yapılan pazı dolması, günümüze gelene kadar birçok değişime uğramıştır. Bu nedenle eski zamanlara göre oldukça lezzetli bir hale gelmiş ve insanlar tarafından gün geçtikçe sevilmiştir. Günümüzde bu dolmayı sevmeyen insan son derece azdır. Şahsen ben bugüne kadar pazı dolmasını sevmeyen görmedim. Pazı dolması yapılışında malzemelerin ayarlamasını iyi yaparsanız çok daha büyük lezzetler alabilirsiniz. Bu nedenle birazdan söyleyeceğim malzemeleri iyi ayarlayarak mükemmel lezzetleri ve kıvamı yakalayabilirsiniz. Şimdi pazı dolmasının hangi malzemelerden yapıldığına bakalım.