{ "title": "Soğan Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Sogan-Dolmasi-73.JPG", "date": "20.01.2024 10:20:08", "author": "bahar aksu", "article": [ { "article": "
Soğan dolması, soğan her şeyi ile faydalı bir sebzedir. Yemeklerin olmazsa olmazlarından da biri. Biz de lezzetli soğan dolmasının tarifini, yapılışını anlatıcaz. Soğan dolması soframıza farklılık ve lezzet katıcak. Misafirlerimize yeni bir yemek tattırmış olucaz. Farklı ve sağlıklı yemeklerden biri de soğan dolması. Hem yapılış açısından da oldukça basit ve maliyetsiz. Soğan yemeklerin zaten olmazsa olmazı ama bu yemeğimiz de vazgeçilmezimiz olucak. Soğanın antibiyotik tedavisi için kullanıldığını da unutmamak gerekir. Soğan dolması hep sağlık açısından oldukça faydalı hem de lezzet olarak iyi bir seçim. Biliyoruz ki soğanın hem antibiyotik özelliği var hem de lohusalı kadınlarda süt yapıcı özelliği var. Soğan dolmasında dikkat etmeniz gereken püf noktalarda yemeğinizi daha lezzetli yapacaktır. Soğanları fazla haşlamamaya, baharatları kararında kullanmanız bu püf noktalardan birkaçı. Pratik yemek tarifleri özel bir yere sahip olan soğan dolması şu şekilde yapılır;

Soğan dolması için malzemeler
Soğan dolması nasıl yapılır?

Soğan kabuklarını doğrayıp boylamasına orta kısımlarına kadar kesin ve bir tencereye alıp üstüne kadar su koyun. Orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğanları soğuk sudan geçirerek yaprak yaprak ayırıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekliyoruz. Domates salçası, pirinç, tuz, karabiber, kimyon, 2 yemek kaşığı yağ ekleyip karıştırıyoruz. Kıymalı harçtan bir miktar alıp soğan yapraklarının içine yerleştirip rulo şeklinde sarın. Tencereye dizin. Bir kâsede biber salçası, su ve yağı karıştırıp dolmaların üzerine gezdirip, küçük bir tabak kapatın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sıcak servis yapın.
" } ] }