{ "title": "Sütlü İncir Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Sutlu-Incir-Dolmasi-31.jpg", "date": "21.01.2024 06:08:06", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Sütlü İncir Dolması, alışa gelmiş tatlıların dışında farklı bir lezzettir. Genellikle ege yöresinde sık sık tüketilmekte. Sütlü incir tatlısı oldukça hafif bir o kadar lezzetli ve sağlı bir tatlı çeşidi olarak bilinir. Pastaneleri de satılan hazır tatlılar yerine çocuklarımıza sütlü incir tatlı tüketmesi daha sağlıklı. Son dönemlerde altın günlerinde şerbetli ağır tatlılar yerine artık sütlü incir dolması ikram edilmekte. Yapımı da diğer tatlılara göre oldukça kolay ve basit. Hiç tatlı yapmayı bilmeyenler gönül rahatlığı ile sütlü incir dolması yapabilir.

Sütlü İncir Dolması Malzemeleri
Islatmak için
Üzeri için
Sütlü İncir Dolması Nasıl Yapılır?

İlk olarak incirleri temiz bir şekilde yıkayın. Yıkadıktan sonra biraz süzgeçte bekletin. Daha derin ve geniş bir kabın içine incirleri düzgün bir şekilde yerleştirin. Kaynatmış olduğumuz sütü incirlerin üzerinde gezdirin ve incirler yumuşayıncaya kadar yani 1-1,5 saat kadar bekletmeniz yeter olur. Yumuşamış olan incirleri sütten alın. Yumuşamış olan incilerin başlarını makas veya bıçak yardımıyla kesin ve içlerine eliniz ile açın. Daha sonra küçük bir karıştırma kabına cevizi portakal kabuğunu ve tarçını ekleyip iyice karıştırın. Hazırlamış olduğumuz ceviz harcını incirlerin içine eşit bir şekilde doldurun. İçini doldurmuş olduğunuz incileri tencereye düzgün bir şekilde yerleştirin. Doldurma ve dizme işlemi bittikten sonra şekeri üzerinde gezdirin hemen ardında suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan 20-25 dakika daha pişirin. Sütlü incir dolması piştikten sonra servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. Sütlü incir dolması soğurken bizde krem şantiyi hazırlayalım. Sütlü incir dolmasının yarısına kaymak kalan diğer yarısına da krem şanti sürüp servis yaptım. Sütlü incir dolması hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }