{ "title": "Tavuklu Enginar Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Tavuklu-Enginar-Dolmasi-89.jpg", "date": "21.01.2024 00:24:42", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Tavuklu enginar dolması, sizler için farklı lezzet tarifleri hazırlamaya tavuklu enginar dolması ile devam ediyoruz. Enginar sevmeyenlere enginarı sevdirecek mükemmel lezzetlerden bir tanesi daha, enginarı aromasından dolayı pek seven yok gibidir ya da yemeğini yapmayı bilen çok fazla kişi yoktur eminim. Fakat sağlık açısından da önemli bir yeri olan enginarı tüketmemiz gerekmekte zaten. Zengin vitamin ve mineral içeriği ile birçok sağlık sorununa iyi gelen enginarda C vitamini, K vitamini, protein, E vitamini, B6 vitamini, folat, Niasin, kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, potasyum, çinko, manganez gibi vitamin ve mineraller bulunmaktadır. Ayrıca besin lifi açısından da oldukça zengindir. İçerdiği vitamin, mineraller ve lif sayesinde böbrekleri çalıştırıcı etkisi bulunmakta, idrar söktürücü olarak kullanılmakta bunların yanı sıra sindirime yardımcı olmakta ve karaciğerin temizlenmesinde de etkin bir rol oynamaktadır. Bu kadar faydalı bir besini de tüketmek gerekiyor ama değil mi? Eskiden sadece zengin sofralarını süsleyen enginarı şimdiler de çok ucuz olmasa da almak mümkün. Pazarlarda, birçok büyük manav ya da markette rahatlıkla bulunabilen enginarın bu lezzetli tarifini mutlaka denemenizi öneriyor ve hemen sizlerle malzeme listesini ve tarifini paylaşmak istiyorum.

Tavuklu enginar dolması için gereken malzemeler
Üzeri için: Rendelenmiş kaşar peyniri.

Tavuklu enginar dolması nasıl yapılır?

İlk olarak enginarların beyaz kısımlarını bir tencere içine alıyor, üzerini biraz geçecek kadar su, birkaç damla limon suyu biraz da tuz ekleyerek ocağa alıyoruz. Diğer taraftan dolmanın iç harç malzemelerini hazırlayıp pişirmeye başlıyoruz. Derin bir tencere içine zeytinyağını koyuyoruz. Üzerine doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberi ekliyor ve kavurmaya başlıyoruz. İçerisine kuşbaşı doğradığımız tavuk etini ekliyor ve kavurmaya devam ediyoruz. Etin iyice piştiğinden emin olduktan sonra üzerine küp doğradığımız mantarları, tuzunu karabiberini ve pul biberini de ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Mantarlar kendi suyunu salıp, suyunu tekrar çekinceye kadar pişirme işlemine devam ediyoruz. Pişen iç harcımızı kenara alıyoruz ve ardından 5-10 dakika kadar kaynattığımız enginarları sudan çıkartıyoruz. Bir tatlı kaşığı yardımıyla ortasını iyice temizliyor doldurulabilecek şekle getiriyoruz. Sonrasında enginarların içini hazırladığımız harç ile dolduruyoruz ve üzerine kaşar peynirini de serpiştirerek fırın tepsisine diziyoruz. Önceden 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırına koyuyor ve kaşar eriyip hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Pişen enginar dolmalarını ister sıcak, isterseniz de soğuk bir şekilde arzunuza göre servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }