{ "title": "Yoğurtlu Kabak Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Yogurtlu-Kabak-Dolmasi-79.JPG", "date": "21.01.2024 13:44:22", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu kabak dolması; özellikle yaz aylarında benim en favori yemeklerimden bir tanesidir. Hem yemeklik kabak hem de bal kabağı ile yapılan her şeyi çok severim. Kabak içerdiği yüksek lif miktarı nedeniyle sağlık açısından çok faydalı olduğu için her türlü tüketmeye özen gösteririm. Kabak yemeği ile dolmasında kullanılan malzemeler aynı olduğu için bu iki yemeğin tadı da aynıdır. Bu yüzden ben daha çok yemeği yaparım. Eğer üşenmez ise ve o gün formumda isem dolma yaptığım da olur. Kabak ile yapılan tüm yemeklerin güzel olması için içerisine mutlaka dereotu koymanız gerekmektedir. Sizler benim üşendiğime bakmayın. Aslına kabak dolmasının yapımı da çok kolaydır. İnsan üzerindeki yorgunluktan silkinip yeter ki kendisini mutfağa bir atabilsin. Yapamayacağı lezzetler yoktur. Çocuklar genellikle kabağı sevmezler özellikle küçükken dolmanın içinden yedirerek onları kabak dolmasına alıştırmak mümkündür.

Yoğurtlu kabak dolmasının malzemeleri
Üzeri için
Yoğurtlu kabak dolması nasıl yapılır?

İşe kabakları hazırlamakla başlayın. Kabakları yıkadıktan sonra rende ile hafif kabuklarını kazıyın. Daha sonra ik eşit parçaya bölerek içlerini incecik oyup altına ve yanlarına meyve bıçağı ile kesik atın. Su alıp pişmesi için önemlidir. Bir çay tabağının içerine tuz ve karabiberi koyun ve kabakların içerisini bu harç ile ovun.

Diğer taraftan derin bir kaşenin içerisinde yıkanmış pirinç, kıyma ve tüm baharatlar ile yemeklik olarak doğranan soğan ve yeşillikleri iyice karıştırıp üzerine sıvı yağın yarısını ve salçaları da ekleyip iyice karıştırın. Artık kabak dolmasının içe de hazırlanmıştır.

Kabakların içerisini bir tatlı kaşığı yardımıyla doldurun. Pirinç miktarı az olduğu için yarısından biraz fazla doldurursanız yeterli olacaktır. Tüm kabaklar bittiğinde üzerine domates ya da kabağın içinden çıkanları kapatarak yassı bir tencereye dizin. Üzerine kalan sıvı yağı ve sıcak suyu ekleyip ocağın büyük gözünde yarın ateşte pişirin. Yoğurdu için tüm malzemeleri mikser kullanmadan karıştırın. Pişen dolmalar soğuduğunda servis yaparken üzerine dökün. Yoğurtlu kabak dolması hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }