{ "title": "Zeytinyağlı Dolma İçi", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Zeytinyagli-Dolma-Ici-41.jpg", "date": "20.01.2024 18:20:27", "author": "kader aslan", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikle pişirilerek hazırlanan zeytinyağlı dolma içi tercih edilir bende sizlere pişirilerek hazırlanan zeytinyağlı dolma içi tarifini vereceğim. Vereceğim tarifi biber, patlıcan, enginar, patates, domates ve salatalık dolması, lahana dolması veya yaprak sarması yapımında kullanabilirsiniz.

Zeytinyağlı dolma içi malzemeleri
Zeytinyağlı dolma içi nasıl yapılır?

Hazırlığımıza pirinçi yıkamakla başlayalım, pirinci ayıkladıktan sonra birkaç su yıkayarak bir kenara koyalım, ardından kuru soğanları ince ince doğrayalım ve derince bir tava içine zeytinyağını koyarak kızdıralım içine soğan ve çam fıstıklarını koyarak bir güzel kavuralım rengi pembeleşinceye kadar, soğanlar kavrulurken bir taraftan domatesleri soyarak ister ince ince doğrayın isterseniz rendeleyin, kavrulmuş olan fıstık ve soğana pirinci ekleyerek bir iki karıştıralım ardından domatesi ilave edelim ve domatesler pişip suyunu çekene kadar iyice pişirelim. Altını söndürmeye yakın kuş üzümünü, baharatları, tuzu, ince kıydığımız maydanoz, nane ve dereotunu da ekleyerek iyice karıştırıp altını söndürelim, zeytinyağlı dolma içimiz kullanıma hazır olmuştur. İstediğimiz çeşit sebzeyi doldurmakta veya sarmakta kullanabiliriz.
" } ] }