{ "title": "Zeytinyağlı Dolma", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/Zeytinyagli-Dolma-48.jpg", "date": "19.01.2024 03:17:44", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Dolma, Zeytinyağlı yemeklerin başında gelen zeytinyağlı dolma kalabalık sofraların vazgeçilmezleri arasında ilk sırada gelmektedir. Zeytinyağlı dolmanın lezzetinin fazla olmasını istiyorsanız kuru soğanı fazla kullanmanız gerekmektedir. Bu önemli püf noktalarından bir tanesidir. Diğer önemli olan püf noktaları ise dolmanın pirincinin hafif diri kalacak şekilde kavrulması ve hazırlanan dolmaların kısık ateşte ağır ağır pişirilmesidir. Bu noktalara dikkat edilerek hazırlanan dolmalar tabiri caizse parmak yedirten cinste olacaktır bunun garantisini sizlere gönül rahatlığı ile verebilirim.