{ "title": "Zeytinyağlı Yaprak Dolması", "image": "https://www.dolma.gen.tr/images/zeytinyagli-yaprak-dolmasi.jpg", "date": "21.01.2024 10:04:57", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı yaprak dolması, marifetli hanımlar tarafından özenle hazırlanması gereken dolmalardan biridir. Pek çoğumuz bunu çerez gibi yemeyi tercih ederiz. Hanımların günlerinde, özel davetlerde ayrıcalıklı yemeklerden biridir. Herkes zaman ayırıp yaprak saramadığı için, dolmalarınız pek hora geçer. Aslında bunu hazırlamak çok zorda değildir. Sadece yeterince vaktinizin olması gerekir. Çünkü yaprakları tek tek sarıyorsunuz. Asma yaprağı ile hazırlanan tarifimizde mümkün olduğu kadar ince yaprakları tercih etmelisiniz. Kalın yapraklarla, damarlı olanlarla istediğiniz gibi bir dolma hazırlayamazsınız. Zeytinyağlı olarak hazırlayacağınız için, daha büyük ve açık yeşil renkli yaprakları seçin. Bunlar daha taze olur. Kullandığınız zeytinyağını bile sızma olanından tercih edin. Mevsiminde yapıyorsanız yaprakların taze olanını kullanmalısınız. Ancak kışın salamura yaprağı kullanmak zorunda kalacaksınız. Bunlar tuzlu olduğundan, 2-3 saat kadar suyun içinde bekleterek tuzunu azaltmanız gerekecek. Bunlardan bahsettikten sonra zeytinyağlı yaprak dolmasını hazırlamaya başlayalım. Akşama evde bayram var. Hepinize kolay gelsin.