Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz yemeklerdir. Dolmalar ve sarmalar aynı zamanda yapıldıkları yere göre değişkenlik gösteren yemeklerdir. Kimi zaman etli kimi zaman zeytinyağlı olarak yapılmaktadır ve sofralarımızı şenlendirmektedir.
Her yörenin de kendine göre uyguladıkları püf noktalar vardır. Her şey de olduğu gibi biber dolması yapmak da belli bir tecrübe ister.

Biber dolması yapımının püf noktaları

  • Biber dolması yaparken iç harcı için kullanacağınız pirincinizi ılık suda bekletip yumuşatmalıyız ve nişastasından arındırmak için bol su ile yıkayınız. Böylece dolma içindeki pirincin sert kalmasını önlemiş olursunuz.
  • Zeytinyağlı biber dolmasının püf noktalarından biri de dolmanın daha lezzetli olması için sızma zeytinyağı kullanmaktır.
  • Biber dolması yaparken artan dolma içlerini buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
  • Biber dolmaların kurumaması ve daha parlak görünmesini istiyorsak eğer soğuturken tencerenin kapağı hafif aralık bırakılmalıdır.
  • Biber dolması yaparken daha nazik ve taze biberleri tercih edersek daha iyi bir lezzet elde ederiz.
  • Dolmalık biberlerimizi temizlerken iç kısmındaki beyazlıkları da temizlemeliyiz.
  • Biber dolması püf noktalarından biride, dolma yapılacak biberlerin dış kabuklarını soymayınız.
  • Biber dolması yaparken iç harcında bol soğan kullanırsak eğer daha lezzetli olur.
  • Biber dolması içine kullandığınız soğanları rendelemek yerine bıçakla doğrarsanız çok daha lezzetli olacağını göreceksiniz.
  • Dolma iç harcında taze nane, maydanoz ve dereotu gibi yeşillik kullanmak farklı bir lezzet katacaktır.
  • Biberlerin içini harç ile doldururken pirinç ve bulgur piştikten sonra yer kalması için üst kısımda bir miktar boşluk bırakınız. Harcı sıkıştırmaya çalışmayınız.
  • Dolmaları pişirirken tuzu direkt dolmaların üzerine değil de suyuna serpmek daha doğru olacaktır.
  • Biber dolmalarını tencereye yatay sıralamaktan ziyade dikine dizersek hepsinin eşit zamanda ve eşit miktarda pişmesini sağlamış olursunuz.
  • Dolmaları pişerken biberin kapaklarının yerine domates kullanırsanız daha lezzetli olur.
  • Biber dolmalarınızı kaynayana kadar orta ateşte pişirip kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirmelisiniz.
  • Pişen biber dolmalarınızın üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirirseniz dolmalarınız hem daha lezzetli olacak hem de daha parlak ve güzel görünecektir.
  • Pişirdiğiniz dolmalarınızı kendi tenceresinde soğumaya bırakınız.
  • Eğer biber dolmalarınızı fırında pişirmeyi düşünüyorsanız cam bir tepsi tercih etmelisiniz. Tepsinin dibine az miktarda su koyunuz.
  • İsterseniz bir kâse içerisine bir miktar salça koyup su ile karıştırarak biberlerinizin üzerinde gezdirebilirsiniz. Biber dolmasının iç harcına, dolmaya farklı bir tat katması için beyaz peynir de ekleyebilirsiniz.
  • Biber dolmasını misafirleriniz için yapıyorsanız sunumda renkli olan biberleri tercih edebilirsiniz. Renkli biberler daha güzel bir görüntü oluşturacaktır ve dolmalarınızı yoğurt ile servis etmelisiniz.

19.01.2024 20:28:09
Biber Dolması Püf Noktaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Biber Dolması Püf Noktaları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Biber Dolması Püf Noktaları"
Biber dolmasını çok seviyorum. Bana biber dolmasının püf noktalarını yazarmısınız?
Aydil . 24.08.2018

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

Fırında Kabak Dolması

Fırında Kabak Dolması: Anadolu'nun farklı lezzetlerinden biri de fırında kabak dolmasıdır. Dolmalar ülkemizin en bilinen yöresel yemeklerindendir. Kabak dolm...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024