Bulgurlu biber dolması: Geleneksel Türk mutfağının önde gelen yemeklerinden olan dolma, zeytin yağlı, etli, nohutlu ekşili sofraların vazgeçilmez ana yemeklerindendir. Dolma genelde pirinçle yapılmaktadır. Fakat, pirinç yiyemeyen şeker hastaları ya da diyet yapan kişiler dolmayı bulgurlu yaparak hem kalorisini düşürür hem de daha doyurucu hale getirir.
Şimdi sizlere bulgurlu biber dolmasının tarifini sunacağım.
Bulgurlu Biber Dolması Malzemeleri: (4 kişilik)
12 adet dolmalık yeşil biber
2-3 diş sarımsak
Iki orta boy kuru soğan
Üç adet domates
Bir büyük kâse pilavlık bulgur
Bir çay bardağı zeytinyağı
Bir yemek kaşığı biber salçası
Bir büyük kâse sıcak su
Tuz, karabiber, kuru nane
Bulgurlu Biber Dolması Nasıl Yapılır?
Öncelikle soğan ve sarımsaklar yemeklik doğranır. Domatesler güzelce yıkanır kabukları soyularak yemeklik doğranır. Bir taraftan bulgur yıkanır ve süzülür. Zeytinyağı tencereye alınarak soğan ve sarımsak biraz tuz ile kavrulur. Salça eklenerek birkaç dakika daha sotelenir. Ardından domatesler eklenerek ezilinceye kadar kavrulmaya devam edilir. Suyu süzülen bulgur tencereye karabiber, nane ve tuzla birlikte eklenerek 2 dakika daha kavrulur. Ardından sıcak su eklenerek pişirilir.
Biberler yıkanıp kapakları açılır. Hazırlanan harç biberlerin yarısına gelecek şekilde koyulur. Ağzı domates parçaları ile kapanarak tencereye aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir.
Üzerine biberleri geçecek şekilde sıcak su eklenir ve yarım saat kırk dakika pişirilir. Sıcak ya da ılık servis yapılır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 18:32:05
Bulgurlu Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Bulgurlu biber dolmasının içerisine et koymak istiyorum. Bunun için etleri kıyma şekline mi getirmem lazım? Bir de pişirme işlemini önce etleri haşlayarak mı yapmalıyım. Etli bulgurlu biber dolmasının tarifi hakkında bilgi verebilir misiniz? Çevik . 27.08.2018
Revaid : Bulgurlu biber dolmasının içine kıyma koyabilirsiniz. Kıymanın içerisine bir miktar yağ, küçük doğranmış kuru soğan, salça, bulgur, tuz karabiber ve nane ekleyiniz. Bu malzemeleri karıştırdıktan sonra biberlerinize doldurarak bir tencerenin içerisinde salça kavurup biberlerinizi yerleştirip üzerini hafif aşacak kadar suyla doldurup pişirebilirsiniz. 28.09.2018 22:40:07
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024