Elma Dolması

Elma dolması, oldukça değişik bir tarif olan elma dolması pek çok kişi tarafından bilinen bir dolma değildir. Lakin çoğunlukla İstanbul bölgesinde sık yapılan bir yemek türüdür. Kullanılan elmaların ekşi elma olması yemeğin olmazsa olmazıdır. Daha önce elma dolması yemeğini yapmamış iseniz önereceğimiz tarif ile zorlanmadan hazırlayabilirsiniz.
Yemeğin içerisinde kıyma tercihe bağlı kullanılmaktadır. Arzu ederseniz zeytinyağlı olarak da hazırlayabilirsiniz. Zeytin yağlı hazırlamak isteyenler de pirinç, kuru soğan ve domates tercih edebilirler.

Elma Dolması İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4 tane iri ekşi elma
  • 100 gr kuzu kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr yağsız kıyma
  • 100 gr kuş üzümü
  • 1 fincan pirinç
  • 2 tane kuru kayısı
  • 1 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 2 yemek kaşığı badem içi

Elma Dolması Nasıl Yapılır?


Öncelikle yanmaz bir tavanın içerisine tereyağını ilave edin. Yağ eridikten sonra içerisine kuzu kıyma ile dana kıymayı ilave edip kavurun. Kıymalar iyi bir şekilde kavrulduktan sonra içerisine pirinçleri ve tuzu ilave edip karıştırın. Elmaları yıkadıktan sonra iç kısımlarını oyun ve içlerine hazırlanmış olan kıymalı pirinçleri ilave edin. Elma dolmalarını tencereye yerleştirin ve üzerine dökmek için sumağı bir kâseye alın ve üzerine sıcak su ilavesi yapıp bekletin. Sumağın lezzeti suya geçtikten sonra suyu dolmaların üzerine dökün.

Tencerede bulunan dolmaların üzerine bir su bardağı sıcak su ilavesi yapın ve pişmeye bırakın. Dolmalar 15-20 dakika piştikten sonra ocağın üzerinden indirin ve demlenmesi için bekletin. Bir süre sonra servis tabakların alın ve etrafına dilimlenmiş kuru kayısı, ceviz içi, 100 gr suda ıslatılmış kuş üzümü ile servise sunum yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 22:00:47
Elma Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Elma Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Elma Dolması"
Yöresel yemekler için gitmiş olduğum bir lokantada daha önce hiç tatmadığım bir lezzeti deneme Şansım oldu. Elma dolması. Çok farklı ve kimsenin bilmediği bir yemek. Tadı damağımda kaldı. Bende denemek istiyorum açıkçası. Acaba elma dolması yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Elma dolmasının hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Alpina . 30.10.2018 19:27:12

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer

Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer, Çeşitli birçok sebzelerden yapılan enfes dolma yemeği iç harcı yapıldıktan sonra bir sebzenin içerisine yeterince doldurulm...
Devamını Oku

Biber Dolması Kaç Kalori?

Biber dolması kaç kalori, Biber dolması çoğu kişinin hayır demeyeceği ve çok sevdiği yemeklerden birisidir. Tabi bu çok sevilen yemeğin kalori oranı ve kilo ...
Devamını Oku

Biber Dolması Püf Noktaları

Biber dolması püf noktaları, Türk mutfağının geleneksel lezzetleri olan biber dolması ve sarmayı çoğumuz severek tüketiriz ve sofralarımızdan eksik etme...
Devamını Oku

Antep Usulü Etli Biber Dolması

Antep Usulü Etli Biber Dolması, dolma, Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Biber, domates, soğ...
Devamını Oku

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması

Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması: tarifi oldukça kolay, zahmetsiz ve çok lezzetli tarifinden bu akşam için yapmaya karar verdim. Benim çok sevdiğim kuru...
Devamını Oku

Dolma Kaç Kalori?

Dolma kaç kalori: dolma Türk mutfağında önemli bir yeri olan yemek çeşididir. Türk mutfağında her yörede yapılan yemek çeşididir. Her sebzeden dolma yapılabi...
Devamını Oku

Kuş Üzümlü Biber Dolması

Kuş Üzümlü Biber Dolması, lezzetli ve güzel bir dolma tarifidir. Kuş üzümlü biber dolması hiç yapmadıysanız, mutlaka yapmalısınız. Yemeğe gelen misafirl...
Devamını Oku

Etsiz Biber Dolması

Etsiz biber dolması, bu tarifi zeytinyağlı hazırlıyoruz. Yaz döneminin en bilinen, severek yediğiniz bu dolmayı sıkça yapabilirsiniz. Türk mutfağında ayrı bi...
Devamını Oku

Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması, bu dolma tarifi diğer bir adı ile de etsiz biber dolması ya da zeytin yağlı biber dolması olarak bilinir. Zeytin yağlılar deninc...
Devamını Oku

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır

Dolma içi nasıl hazırlanır, dolma içi farklı şekillerde hazırlanarak ortaya farklı tatlar çıkarılabilir. Zeytinyağlı kıymalı, çiğ ya da iç harcı kavurar...
Devamını Oku

Dolma Sosu

Dolma Sosu; Arkadaşlar bildiğiniz üzere dolma da baş yemeklerimizden biridir. Severek yediğimiz biber, patlıcan, kabak vb. Dolma çeşitlerini öncelikle d...
Devamını Oku

Kabak Dolması Kaç Kalori?

Kabak dolması kaç kalori; Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir. Yüksek lif içeriğinden dolayı özellikle diyet yapanlar ve ...
Devamını Oku

Kıymalı Kuru Patlıcan Dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması, pek çok bölgede severek tüketilen bir yemektir. Özellikle Gaziantep yöresinde sıkça yapılır. Yöresel olarak bölgede kullanılan...
Devamını Oku

Dolma Çeşitleri

Dolma çeşitleri, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yeri olan dolma gerek yardımcı yemekler ile gerekse ana yemek olarak sunulan ve severek tüketilen...
Devamını Oku

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Antep usulü kuru patlıcan dolması, kuru patlıcan dolmasının ana vatanı Antep bölgesidir. Antep halkı tarafından çok sevilen kuru patlıcan dolmasını etli...
Devamını Oku

Antep Usulü Zeytinyağlı Kuru Dolma

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolma; yöresel ve oldukça sevilen bir lezzettir. Gaziantep sofrasının hem dünya hem de Türk mutfağında essiz bir yeri bulunmakta...
Devamını Oku

Dolma Biber İçi

Dolma Biber İçi: Dolma yemekleri ve yaprak sarma Anadolu'nun yöresel yemeklerindendir. Bu tür yemeklerde dolmanın içini hazırlamak işin en önemli kısmıdır. D...
Devamını Oku

Oktay Usta Dolma Tarifleri

Oktay usta dolma tarifleri: Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında dolma gelir. Etli ya da zeytinyağlı Oktay ustanın birçok tarifi bul...
Devamını Oku

Dolma Kalori

Dolma kalori, ev hanımlarının yaptığı lezzetli yemeklerin zeytin yağlı, etli dolmalar Türk mutfaklarının kültürünü anlatan yemek çeşitleridir. Dolma bilindiğ...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Dolma İçi

Zeytinyağlı dolma içi, zeytinyağlı dolma içi iki çeşit hazırlanabilir ister çiğ, isterseniz pişirerek tercihinize ve ağız, damak tadınıza bağlıdır. Genellikl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biber Dolması Kaç Dakikada Pişer
Biber Dolması Kaç Kalori?
Biber Dolması Püf Noktaları
Antep Usulü Etli Biber Dolması
Oktay Usta Kuru Patlıcan Dolması
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024